Internațional

Liberalii s-au suparat deja pe Angela Merkel

Ziarul de Vrancea
2 oct 2009 686 vizualizări
Mai multi oficiali din Partidul liberal german, partenerul de coalitie al viitorului guvern Merkel, l-au acuzat ieri pe cancelarul conservator ca îi trateaza cu dispret.

Ei ii reproseaza faptul ca a spus deja ca parti intregi din politica pe care o va avea noul guvern nu vor fi deschise negocierilor. "Nu este bine sa se spuna chiar inainte de inceperea discutiilor despre ce nu se va putea discuta", a declarat Cornelia Pieper. "Aparent, exista multa nervozitate in cadrul CDU/CSU", a adaugat ea. Secretarul general al FDP, Dirk NIebel, care, ca si Pieper, va face parte dintre cei noua reprezentanti liberali care vor negocia cu CDU si CSU, a asigurat ca reforma din sistemul de sanatate votata de ampla coalitie (CDU/CSU si SPD) va fi rediscutata, indiferent ce spune cancelarul. El a reamintit ca obiectivul principal al CDU/CSU in campanie a fost formarea unei coalitii cu partidul sau, pentru ameliorarea nivelului de popularitate. "Le-am intins o mina", a subliniat politicianul.

Dupa victorie, Merkel a spus ca vrea un guvern "la centru". "Noi sintem un partid popular, in care vor fi mereu o factiune economica si una sociala. în calitate de lider de partid si cancelar, este datoria mea sa reconciliez ratiunea economica si justitia sociala", a spus Merkel. Ea a trasat linii rosii: fara modificarea sistemului de asigurare medicala, fara suprimarea salariilor minime negociate deja in unele branse. Negocierile vor dura o luna, iar noua echipa ar trebui formata inainte de celebrarea a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului, la 9 noiembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.