Internațional

Seful trupelor aliate din Afganistan nu se descurca cu 100.000 de oameni

Ziarul de Vrancea
2 oct 2009 680 vizualizări
Generalul Stanley McChrystal avertizeaza ca insurgenta s-a intensificat n unul dintre militarii romăni raniti alaltaieri în Afganistan a fost operat

Insurgenta din Afganistan este in crestere, iar succesul campaniei militare din aceasta tara nu poate fi considerat ca fiind automat, sustine generalul american Stanley McChrystal, comandantul suprem al trupelor internationale. Stanley McChrystal a descris situatia din Afganistan ca fiind grava. "Nici succesul, nici esecul, nu pot fi considerate automate", a declarat el. Generalul american a spus ca misiunea sa ar putea esua in cazul in care nu va primi trupele suplimentare solicitate, forta pe care o conduce numarind in prezent 100.000 de militari, dintre care peste 60.000 de americani.

"Este un teren complex si dificil, atit in ceea ce priveste pamintul, cit si oamenii. Este vorba despre o societate tribala cu o cultura foarte diferita de ceea ce stiu majoritatea dintre noi", a explicat el. "în Afganistan lucrurile sint rareori asa cum par, iar rezultatele actiunilor noastre, indiferent cit de bune ne-ar fi intentiile, sint de regula diferite de cele asteptate", a subliniat McChrystal. Presedintele american Barack Obama s-a consultat cu consilierii sai despre situatia din Afganistan, insa se asteapta ca decizia sa finala cu privire la suplimentarea trupelor sa vina abia peste citeva saptamini.

Pe de alta parte, Emanuel Cornel Berdei, unul dintre militarii raniti, miercuri, in Afganistan a fost operat la picior, iar comisia medicala de la spitalul din Langman va hotari daca acesta va fi transportat la Kandahar. Potrivit Ministerului Apararii, la Langman mai este internat doar caporalul Ciubotaru, care se afla sub supravegherea medicilor. Ceilalti doi militari raniti au fost deja externati si se afla in recuperare in cadrul unitatii romanesti. Cei patru militari din Batalionul 280 Manevra dislocat in Afganistan au fost raniti in timp ce executau o misiune de patrulare intr-un dispozitiv format din patru autovehicule Humvee. Una dintre masinile de teren a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.