Internațional

Trei britanici au murit fiindca au fost diagnosticati gresit cu gripa porcina

Ziarul de Vrancea
22 sep 2009 581 vizualizări
Cel putin trei medici din Marea Britanie a declarat ca au avut pacienti care au murit pentru ca au fost diagnosticati gresit ca suferind de gripa porcina la linia telefonica deschisa de autoritati in cadrul masurilor impotriva virusului A(H1N1).

Boli grave, precum meningita, pneumonia sau amigdalita, au fost diagnosticate gresit de persoanele slab pregatite care lucreaza in acest call-center. 37% dintre medicii intrebati au declarat ca au trebuit sa repare greselile operatorilor. Luna trecuta la liniile de diagnosticare lucrau inclusiv adolescenti de 16 ani. Un medic a declarat, sub acoperirea anonimatului, ca unul dintre pacientii sai a murit de meningita dupa ce a fost diagnosticat incorect cu gripa porcina, de catre acest serviciu telefonic. Si alti doi medici, unul din Dorset si un altul din Wiltshire au spus ca au avut pacienti care au murit in circumstante similare.

Un doctor din Derbyshire a spus ca un copil de trei ani a fost diagnosticat telefonic cu gripa porcina si i s-a prescris Tamiflu, dupa care s-a dovedit ca suferea de o forma de pneumonie si a fost internat. "Este putin probabil sa fi avut vreodata gripa porcina. Este aproape imposibil sa diagnostichezi o boala febrila telefonic si ma tem ca cineva ar putea confunda meningita sau alta boala grava cu gripa porcina". Un medic din Tyneside provesteste ca unul dintre pacientii sai a fost diagnosticat telefonic cu gripa porcina, dupa care s-a dovedit ca are salmonella si a fost internat. De asemenea, medicii avertizeaza in legatura cu reactiile adverse la Tamiflu, medicament ce a fost prescris deja la sute de copii, precum si in legatura cu faptul ca exista dovezi ca virusul A(H1N1) incepe sa dezvolte rezistenta la el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.