Internațional

Rusia nu va accepta decit un scut antiracheta comun cu SUA

Ziarul de Vrancea
22 sep 2009 545 vizualizări
Singurul sistem antiracheta american pe care il va accepta Rusia este unul in care sa fie inclusa si ea, a declarat ieri, seful Statului Major rus Nikolai Makarov.

Saptamina trecuta, presedintele american Barack Obama a anuntat ca SUA renunta la proiectul de scut antiracheta in Europa de Est promovat de predecesorul sau George Bush si criticat de Rusia. In aceeasi zi secretarul american al apararii Robert Gates a afirmat ca Statele Unite nu renunta la instalarea unor elemente ale scutului antiracheta in Europa, ci intentioneaza sa le instaleze in nordul si sudul Europei. Makarov a spus ca Rusia nu va fi de acord cu nici o eventuala propunere privind un sistem antiracheta in care nu va fi inclusa. El a subliniat deocamdata nu au existat discutii cu SUA privind constructia unui sistem antiracheta comun. "Deocamdata nu au avut loc discutii in acest sens", a mai spus el.

Anterior, Moscova a propus utilizarea comuna a statiei radar de la Gabala, din Azerbaidjan. De asemnea, a fost propusa crearea unui Centru comun de schimb al informatiilor privind sesizarea lansarilor de rachete la Moscova si un centru similar intr-o capitala eurpeana, de exemplu, la Bruxelles.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.