Internațional

Putin l-a tinut prizonier pe Eltin intr-o colivie aurita

Ziarul de Vrancea
22 sep 2009 773 vizualizări
Fostul premier rus Mihail Kassianov a declarat ca Boris Eltin si-a trait ultimii ani intr-o "colivie aurita", izolat si supravegheat, la ordinul succesorului sau Vladimir Putin. "El a inteles definitiv ca traia ca un prizonier intr-o colivie aurita", la implinirea a 75 de ani la 1 februarie 2006, spune Kassianov intr-o carte

"Eltin a suportat cu greu faptul ca a fost obligat sa-si serbeze cei 75 de ani la Kremlin si nu asa cum dorea: liber, informal. Organizatorii au fost cei care au decis cine putea si cine nu putea fi invitat", povesteste fostul premier. Kassianov isi aduce aminte ca atunci cind l-a sunat pentru a-l felicita, Eltin era furios: "S-a plins: \'imi asculta telefonul. Este greu sa vezi ce se intimpla aici\' ".

Primul premier al lui Putin, din 2000 pina in 2004, Kassianov mai spune ca presedintele le-a ordonat ministrilor sa nu-l mai viziteze pe Eltin in resedinta sa din Gorki. "Intr-o zi, la o reuniune a Consiliului de securitate, Putin mi-a spus: Zi-le ministrilor sa nu-l mai deranjeze pe Boris Nicolaevici daca nu este ceva important. Medicii se supara, spun ca el este agitat dupa aceste vizite si ca ii trebuie liniste, are o inima bolnava". La ultima sa intilnire cu Eltin in toamna lui 2006, fostul presedinte a insistat ca oaspetele sau "sa schimbe periodic telefonul, pentru a scapa de interceptari", povesteste Kassianov. "Cumpara mai multe, modele mai simple, pentru a nu regreta. Ia-l, vorbeste, arunca-l, ia altul", spune el. Purtatorul de cuvint al lui Putin a ramas evaziv. "Nu consider ca interviul lui Kassianov poate da material pentru comentarii", a declarat Dmitri Peskov.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.