Internațional

Bluf comunist cu bani rusesti?

Ziarul de Vrancea
22 sep 2009 725 vizualizări
Presedintele interimar al R. Moldova se indoieste ca tara sa a semnat acorduri de creditare cu China si Rusia n Mihai Ghimpu spera sa-i convinga pe Putin si Obama de destinul democratic al R. Moldova

Mihai Ghimpu, presedinte in exercitiu al R.Moldova si presedintele Parlamentului, a precizat ca nu crede ca s-au semnat acorduri cu China si Rusia in vederea unor credite si ca declaratiile in acest sens aveau scopul manipularii cetatenilor inainte de alegeri, informeaza Timpul. Ghimpu a afirmat ca, anterior, in timpul unei discutii cu ambasadorul rus Valeri Kuzmin, i-a explicat acestuia ca orice stat care acorda altuia un credit in timpul campaniei electorale acorda, de fapt, ajutor partidului de guvernamint, pentru a se mentine la putere. Potrivit lui Ghimpu, Kuzmin a negat: "Nu, creditul a fost destinat Republicii Moldova, nu Partidului Comunistilor". Oficialul moldovean s-a aratat insa sceptic in legatura cu aceasta dezmintire. Ghimpu s-a aratat favorabil necesitatii unor "relatii bune" cu Moscova si a calificat drept "populista" declaratia liderului transnistrean Igor Smirnov, privind chemarea la arme a militarilor transnistreni, dupa alegerile din 29 iulie. Solutia "optima" pentru rezolvarea conflictului transnitrean este, potrivit acestuia "dezvoltarea Republicii Moldova si crearea unui model atractiv pentru concetatenii nostri din stinga Nistrului". "Cu siguranta, ei vor fi mult mai atrasi de prosperitate, de libera circulatie in Europa, de posibilitatea gasirii unui loc de munca platit decent, de un viitor sigur in cadrul UE. Misiunea noastra este sa construim un asemenea viitor si sa-l propunem si celor din stinga Nistrului. Depinde si de Rusia, dar odata ce a recunoscut independenta Republicii Moldova, Moscova trebuie sa nu ne impuna reguli, sa-si retraga armata si sa ne respecte drepturile", a continuat Ghimpu. Acesta si-a afirmat increderea in principiile democratice si a declarat ca "mentinerea Transnistriei pentru a putea influenta" viitorul Republicii Moldova "este o greseala a Federatiei Ruse". "Eu cred intr-o societate democratica. Daca noi, cetatenii acestui stat, vom lua o decizie democratica, si presedintii (american Barack) Obama si (rus Vladimir) Putin sunt obligati s-o respecte. Da, noi putem sa schimbam planurile lor si acesta este un drept al nostru, care ne apartine si pentru care pledeaza si ei", a subliniat Ghimpu.



Vladimir Voronin i-a conferit doamnei Voronin "Meritul Civic"


La 7 august a fost emis un decret prezidential prin care unui grup de angajate ale Ministerului Finantelor le este conferita medalia «Meritul Civic». Printre persoanele care au primit aceasta distinctie este si Angela Voronin, sefa Trezoreriei de Stat. Decretul prezidential a fost publicat la 14 septembrie si arata ca «Pentru activitate indelungata si ireprosabila in domeniul finantelor publice, merite in consolidarea disciplinei financiare de stat si contributie la elaborarea si implementarea sistemelor informationale automatizate, se confera medalia «Meritul Civic» pentru cinci doamne, intre care Angela VORONIN " director al Trezoreriei de Stat.»Angela Voronin mai este si membra a Consiliului Bancii de Economii din Moldova, detinind si functiile de membra a Consiliului I.S. Fintehinform, si a I.S. Centrul de Telecomunicatii Speciale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.