Internațional

Barroso ameninta Irlanda cu pierderea comisarului

Ziarul de Vrancea
21 sep 2009 562 vizualizări
Respingerea Tratatului ar ameninta dreptul Irlandei la un comisar, avertizeaza Barroso Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a avertizat simbata ca, daca irlandezii resping din nou Tratatul de la Lisabona la 2 octombrie, tara lor isi va pierde dreptul de a desemna un comisar european.

"Singurul mod pentru Irlanda de a se asigura ca va avea un comisar este sa voteze \'da\' asupra Tratatului. In caz contrar, fireste, vom trebui sa reducem numarul comisarilor. Acest lucru figureaza in tratatele actuale si sintem obligati legal sa o facem", a explicat el, pentru Irish Times. "Ca sa vorbim deschis, exista indoieli acum pe tema situatiei Irlandei in viitor. Unii m-au intrebat: \'Va pleca Irlanda din UE?\' Pentru increderea investitorilor, este important ca viitorul Irlandei in UE sa fie sigur", a adaugat Barroso. La referendumul din iunie 2008, irlandezii au respins cu 53,4% tratatul, provocind un soc in Europa. Aceasta este singura tara din UE obligata de Constitutie sa organizeze un referendum pe acest text.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.