Internațional

Orban: Greu de estimat care sint sansele Romaniei pentru portofoliul agriculturii

Ziarul de Vrancea
19 sep 2009 615 vizualizări
Este greu de estimat care sint sansele ca Romania sa obtina portofoliul agriculturii, sprijinul unui stat membru UE fiind important, dar nu suficient, a declarat ieri comisarul pentru multilingvism, Leonard Orban.

El a spus ca nu considera ca este cea mai buna strategie ca Romania sa se prezinte cu un singur candidat. Surse din CE au declarat joi ca Romania nu are nicio sansa sa obtina postul de comisar european pe agricultura si nici un alt domeniu care ar include fonduri europene, iar anuntul ca Parisul sprijina Bucurestiul in acest demers nu a fost deloc util. Si Irlanda a anuntat ca este interesata de postul de comisar european de agricultura, o functie pentru care sint, deocamdata, in cursa romanul Dacian Ciolos si austriacul Wilhelm Molterer. Mairead McGuinness, membra a principalului partid de opozitie din Irlanda, Fine Gael, a declarat ca Dublinul ar trebui sa inceapa sa faca lobby pentru numirea unui politician irlandez comisar european pentru agricultura. Anuntul comisarului actual pentru agricultura, Mariann Fischer Boel, ca nu va incerca sa obtina un nou mandat ofera o ocazie de care Dublinul trebuie sa profite, in conditiile in care se iau decizii in legatura cu programele agricole de dupa 2013, a adaugat ea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.