Internațional

Un Fritzl printre canguri

Ziarul de Vrancea
18 sep 2009 616 vizualizări
Un australian este suspectat ca si-a violat fiica timp de 30 de ani si a avut patru copii cu ea, incest care a continuat in pofida faptului ca autoritatile primisera semnale ca sint comise astfel de lucruri. Barbatul, in virsta de circa 60 de ani, a inceput sa-si violeze fata cind aceasta avea 11 ani, potrivit Herald Sun din Melbourne. Potrivit ziarului, sotia suspectului dezminte ca ar fi stiut despre violuri si spune ca anchetatorii au demarat urmarirea penala dupa ce au primit dovezi ADN ca barbatul era tatal copiilor fiicei sale.

Politia din statul Victoria a refuzat sa comenteze. Responsabila serviciilor sociale din acest stat, Lisa Neville, a spus ca aceste fapte s-au petrecut la circa 100 kilometri est de Melbourune. "Nu cunosc gradul de interventie - daca a fost vreunul - din partea politiei, departamentului sau altor servicii in ultimii 30 de ani", a spus ea. Premierul statului Victoria, John Brumby, a promis o ancheta pentru a se stabili cum a fost posibil ca timp de 30 de ani aceste fapte sa nu fie aflate. Potrivit Herald Sun, cei patru copii nascuti din incest sufera de malformatii si unul dintre ei a murit din cauza problemelor de sanatate. Victima a semnalat violurile in 2005, la sfatul unui vecin, dar apoi a refuzat sa colaboreze cu anchetatorii, temindu-se de represalii. Totusi, ea si-a schimbat parerea si a depus plingere in iunie 2008, iar politia a efectuat un test ADN si a demarat urmarirea penala.

Potrivit The Age, initial erau 83 capete de acuzare, dar au fost reduse la 13 si suspectul va fi judecat in noiembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.