Internațional

Maxima securitate pentru pastrarea secretului noii carti a lui Dan Brown

Ziarul de Vrancea
14 sep 2009 665 vizualizări
despre noul roman al autorului "Codului lui Da Vinci" se stie doar ca actiunea se petrece pe parcursul a 12 ore

Noul roman al scriitorului american Dan Brown, "The Lost Symbol", este tinut sub cheie, pazit de jandarmi si de camere de filmat pina miine, cind va fi lansat oficial in SUA. Editura care va lansa cartea, Doubleday, a luat masuri extraordinare pentru ca volumul ce continua "The Da Vinci Code" ("Codul lui Da Vici"), succes mondial in 2003, sa fie tinut secret. în fata depozitelor unde sint stocate cele cinci milioane de exemplare printate pentru ziua lansarii sint plasati gardieni, persoanele editurii care a vazut romanul au semnat contracte de confidentialitate, iar camere de filmat impinzesc zona unde sint pastrate volumele.

Tot acest mister, insotit de masurile de securitate, face parte din colosala campanie de publicitate care va culmina astazi, odata cu publicarea romanului. Dupa ce campania se va incheia, va veni rindul unui intens exercitiu de PR, debutind cu aparitia autorului, pina acum scump la vedere, pe postul de televiziune american NBC. Doubleday spera ca noul roman sa aiba cel putin acelasi succes ca si "The Da Vinci Code", care s-a vindut in 80 de milioane de exemplare. Editura mai pregateste o premiera pentru ziua lansarii - o versiune digitala va fi lansata, in aceeasi zi, pe internet.

Coperta romanului, al treilea care il are ca protagonist pe profesorul de la Harvard Robert Langdon, care a fost facuta publica in luna iulie, prezinta o imagine a Capitoliului din Washington, iar deasupra acesteia un sigiliu de ceara cu un phoenix cu doua capete, numarul 33 si cuvintele in latina "ordo ae chao". Imaginile de pe coperta sprijina teza conform careia romanul are ca subiect francmasoneria din capitala americana. Dincolo de aceste indicii si de faptul ca actiunea din roman se deruleaza pe parcursul a 12 ore, dupa cum a precizat editorul lui Dan Brown, nici un detaliu nu a mai fost facut public.

Daca succesul financiar pare inevitabil, reactia mediilor literare se anunta, si ea, previzibila. Breasla scriitorilor si criticii nu au fost ingaduitori in trecut cu stilul lui Brown, sugestiva fiind, astfel, afirmatia lui Salman Rushdie - "«The Da Vinci Code» este un roman atit de slab, incit si cea mai proasta carte pare buna linga el". Vaticanul a acuzat, de asemenea, romanul si numeroasele sale derivate, in special filmul cu acelasi nume, de anti-catolicism.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.