Internațional

Politica SUA fata de Rusia creeaza diviziuni intre Estul si Vestul Europei

Ziarul de Vrancea
11 sep 2009 698 vizualizări
Politica presedintelui Barack Obama fata de Rusia divizeaza, la 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului, tarile din vestul Europei de cele din est, potrivit studiului anual Transatlantic Trends, comenteaza New York Times

Sondajul pune in lumina contrastele intre Estul si Vestul Europei care ar putea fi atribuite faptului ca administratia Bush a consolidat relatiile cu Europa de Est prin incurajarea extinderii NATO din 2004, iar acest lucru a contribuit la adoptarea unei pozitii mai agresive fata de Rusia. Administratia Bush a propus amplasarea scutului antiracheta in Polonia si in Cehia, o decizie care a fost aspru criticata de Rusia si de alte tari vest-europene. Masura a fost sprijinita fara ezitare de majoritatea tarilor est-europene deoarece au considerat scutul un obstacol in fata Rusiei, decit o protejare de rachetele lansate de Iran, comenteaza New York Times. Tarile europene sint in continuare divizate in privinta Rusiei, in principal privind problema unei noi extinderi a NATO, fata de care Rusia se opune, si a dependentei Uniunii Europene de resursele energetice ale Rusiei. Potrivit sondajului, aceste diviziuni par a fi de o natura mai complicata. "Imaginea in rindul populatiei a unei Europe Centrale si de Est rusofobe si a unei Europe de Vest rusofile nu s-a regasit in studiul Transatlantic Trends 2009", noteaza New York Times.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.