Internațional

Dmitri Medvedev critica o Rusie inapoiata si corupta

Ziarul de Vrancea
11 sep 2009 644 vizualizări
Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a lansat o critica virulenta la adresa Rusiei, calificind-o drept o tara "inapoiata si corupta", cu o economie "primitiva", "o democratie slaba" si un popor "lipsit de initiativa".

Intr-un editorial intitulat "Rusia, inainte!" publicat de cotidianul liberal Gazeta.ru, presedintele constata ca cetatenii rusi, invingatori ai nazismului in 1945, sint "obligati sa combata coruptia si statul inapoiat" pentru ca tara lor sa se transforme intr-una "moderna si importanta". "Trebuie (oare) sa luam cu noi in viitor o economie primitiva, bazata pe materiile prime, o coruptie endemica, vechiul nostru obicei de a ne baza pe stat, pe strainatate, pe o «doctrina universala», pe orice altceva decit pe noi insine? Are vreun viitor Rusia incarcata cu astfel de poveri?", se intreaba presedintele. Criza economica mondiala a demonstrat ca "lucrurile nu merg deloc foarte bine" pentru Rusia, care nu a reusit "in acesti ultimi 20 de ani sa se debaraseze de o dependenta umilitoare fata de materiile prime" si a carei economie "neglijeaza, ca in perioada sovietica, nevoile omului".


Un atac la adresa lui Putin?


"Acest lucru demonstreaza ca nu am facut tot ce era necesar in anii precedenti. Sau ca exista multe lucruri pe care nu le-am facut cum ar fi trebui", continua presedintele in ceea ce ar putea fi perceput ca o critica a predecesorului sau, Vladimir Putin, devenit premier. "Institutiile democratice sint in mare parte formate si stabilizate, dar calitatea acestora este departe de ideal. Societatea civila este slaba", adauga Medvedev.

Presedintele critica de asemenea "tendintele paternaliste larg raspindite" care genereaza "o lipsa de initiativa si un deficit de idei noi". Medvedev sustine ca Rusia trebuie sa fie inarmata corespunzator "Rusia trebuie sa aiba un nivel de inarmare astfel ca nimanui sa nu ii vina ideea sa ne ameninte tara sau aliatii", a mai declarat presedintele Medvedev in editorialul publicat de Gazeta.ru. Dmitri Medvedev a subliniat ca Rusia a aspirat mereu sa cladeasca o lume mai dreapta. El a amintit de asemenea ca Rusia a fost virful de lance in doua coalitii: in secolul al XIX-lea impotriva lui Napoleon si in secolul al XX-lea impotriva nazistilor. "Atit pe timp de pace, cit si pe timp de razboi, poporul nostru a fost mereu de nadejde. Rusia a fost mereu un aliat fidel si un partener cinstit in relatiile economice si diplomatice", a conchis presedintele.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.