Internațional

Retele de finantare a terorismului, pe teritoriul Cehiei

Ziarul de Vrancea
3 aug 2005 691 vizualizări
Serviciile secrete de la Praga (UZSI) detin informatii care atesta ca finantarea celulelor teroriste straine s-ar putea face pe teritoriul Cehiei


Serviciile secrete de la Praga (UZSI) detin informatii care atesta ca finantarea celulelor teroriste straine s-ar putea face pe teritoriul Cehiei, a afirmat comandantul UZSI, Karel Randak, intr-un interviu acordat postului de radio BBC. Randak a precizat ca departamentul sau ar putea sa reactioneze mai operativ daca Cehia ar adopta o lege antiterorista, absenta ei fiind o greseala fundamentala. Randak sustine ca absenta unei legi antiteroriste se reflecta in "discutarea pe larg a problemelor privind conturile bancare si monitorizarea lor". "Acest lucru inseamna instrumente pentru punerea in functiune a unei monitorizari mai bune a bunurilor financiare care circula intre grupuri particulare, fie prin intermediul organizatiilor neguvernamentale, fie prin intermediul bancilor", a subliniat Randak. El este increzator ca Cehia va adopta pina la urma o lege antiterorista. Comandantul UZSI considera capacitatea departamentului sau limitata si este de parere ca ar trebui desfasurat un anumit numar de oameni pentru a lupta impotriva terorismului. Guvernul de la Praga a pregatit un plan de actiune pentru lupta impotriva terorismului imediat dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, dar unii deputati considera ca acest plan este inca insuficient.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.