Internațional

Cele mai scumpe fotografii din lume

Ziarul de Vrancea
10 sep 2009 577 vizualizări
National Geographic Society îsi deschide arhivele si scoate la vinzare 500.000 de negative, cu preturi cuprinse între 3.000 si 10.000 de dolari.

Expozitia ce se va deschide pe 17 septembrie include 150 de imagini surprinse de 12 fotografi, multe dintre acestea fiind expuse pentru prima oara. Printre fotografii se numara imagini cu echipajul care l-a insotit pe Robert Falcon Scott in prima expeditie catre Polul Sud (1912), cu pesteri de gheata gabuloase din Mexic, cu mineri albi in Virginia de vest si femei negre goale in Noua Guinee, imagini din calatoria botanistului Joseph F. Rock care au inspirat mitul literar "Shangri La". Imaginile se intorc la originile fotojurnalismului, atunci cind nimeni nu se gindea la paparazzi sau la fotografii facute in graba, ci doar la captarea lenta, minutioasa, a esentialului. De-a lungul timpului, peste 11 milioane de imagini s-au adunat in camerele frigorifice ale arhivelor National Geographic din Washington. National Geographic Society se pregateste sa digitalizeze toate arhivele si va scoate la vinzare jumatate de milion de fotografii, majoritatea alb-negru, insa si imagini mai recente, color.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.