Internațional

Potop la Istanbul

Ziarul de Vrancea
10 sep 2009 661 vizualizări
Zeci de oameni au murit inecati dupa ce au fost surprinsi de ape pe strazile metropolei

Cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata marti si miercuri in inundatiile provocate de ploile torentiale de la Istanbul si din nord-vestul Turciei. Guvernatorul orasului Istanbul, Muammer Güler, a anuntat cel putin 20 de morti in metropola turca, iar bilantul oficial este de 30 de morti in Istanbul si nord-vestul tarii. Güler a precizat ca sase cadavre au fost descoperite pe marginea autostrazii care duce spre Aeroportul international Atatürk, printre camioanele si masinile rasturnate de ape.

Apele, care au acoperit autostrada pe o distanta de aproape un kilometru, au acoperit si camioanele stationate intr-o parcare din cartierul Basaksehir, luindu-i prin surprindere pe soferii care se aflau in cabine, a constatat un fotograf AFP, care a asistat la scoaterea a doua cadavre din masini.

în acelasi timp, cadavrul unui agent de securitate si cel al unui cioban care locuia in zona au fost gasite de fortele de interventie care continuau operatiunile de salvare la fata locului. De asemenea, alte sapte cadavre au fost descoperite in cartierul invecinat Halkali, unde un autobuz care transporta muncitori a fost surprins de inundatii. Doar trei persoane, care se aflau pe scaunele din fata ale masinii, au reusit sa scape.

Presedintele Abdullah Gül a afirmat ca acestea sint cele mai grave inundatii care au avut loc in Istanbul, metropola cu 12,5 milioane de locuitori, si a dat asigurari ca toate institutiile statului sint mobilizate pentru operatiunile de salvare. în numeroase cartiere, inundatiile au fost urmate de jafuri, autoritatile estimind pagubele intre 70 si 80 de milioane de dolari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.