Internațional

Gaddafi cere impartirea Elvetiei intre Franta, Germania si Italia

Ziarul de Vrancea
5 sep 2009 814 vizualizări
Lliderul libian intentioneaza sa solicite "desfiintarea" Elvetiei n colonelul Muammar Gaddafi a depus o cerere la ONU in care spune ca statul elvetian trebuie sters de pe harta si impartit intre Franta, Italia si Germania.

Libia va prelua la 15 septembrie presedintia Adunarii Generale, pentru o perioada de un an. La 23 septembrie, presedintele Gaddafi va participa pentru prima oara in cei 40 de ani de cind se afla la putere la Adunarea Generala a ONU. Potrivit informatiilor, Muammar Gaddafi ar vrea sa-si prezinte planul la 15 septembrie, chiar in ziua preluarii mandatului. Gaddafi a prezentat aceasta idee, pentru prima data, in iulie, in cadrul summit-ului G8 din Italia, cind a spus ca "Elvetia este o mafie mondiala si nu un stat". "Este format dintr-o comunitate italiana care ar trebui sa se intoarca in Italia, o populatie germana care ar trebui sa se intoarca in Germania si o alta comunitate, franceza, care ar trebui sa se duca in Franta", a afirmat Gaddafi. Ministrul elvetian de Externe a spus ca Libia duce o campanie impotriva intereselor Elvetiei.

Relatiile dintre cele doua tari s-au deteriorat dupa ce fiul colonelului Gaddafi, Hannibal, si sotia sa, care era insarcinata, au fost arestati in Geneva in urma cu un an, fiind acuzati ca au agresat o camerista intr-un hotel. Presedintele Confederatiei elvetiene, Hans-Rudolf Merz, a cerut scuze Libiei in cursul unei vizite efectuate in august la Tripoli, insa nu a reusit sa-l imblinzeasca pe Gaddafi. Acesta amina eliberarea a doi elvetieni retinuti de mai bine de un an in Libia. Mai mult, el a cerut achitarea unei cautiuni de peste o jumatate de milion de dolari pentru a le permite celor doi sa se intoarca acasa.



ONU respinge solicitarea


Un purtator de cuvint al Natiunilor Unite a declarat ca ONU a respins cererea Libia ca la reuniunea din 15 septembrie a organizatiei sa fie discutata impartirea Elvetiei intre vecinii sai. Farhan Haq, purtatorul de cuvint al ONU, a explicat ca cererea Libiei incalca principiile Cartei Natiunilor Unite si a precizat ca ea a fost imediat respinsa de comitetul care se ocupa de pregatirea programului Adunarii Generale din 15 septembrie. Haq a adaugat ca nici un stat membru ONU nu poate ameninta suveranitatea sau existenta unui alt stat membru. El a explicat ca presedintele Muammar Gaddafi a trimis, in urma cu o luna, o scrisoare secretarului general al ONU, Ban Ki-Moon, in care solicita ca pe ordinea de zi a Adunarii Generale a ONU sa figureze examinarea cererii privind "stergerea Elvetiei de pe harta" si "impartirea regiunilor sale pe criterii lingvistice" intre Franta, Germania si Italia.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.