Internațional

Soc si groaza la Washington:

Ziarul de Vrancea
4 sep 2009 747 vizualizări
Dezmat in rindul personalului de paza al Ambasadei SUA la Kabul n misiunea diplomatica este pazita de oameni cu un "comportament deviant", amatori de petreceri desantate, se arata intr-un raport al unei organizatii neguvernamentale

Secretarul de Stat Hillary Clinton a cerut deschiderea unei anchete dupa dezvaluirile unei organizatii neguvernamentale americane privind "comportamentul deviant" al angajatilor companiei ArmorGroup, insarcinata cu paza Ambasadei SUA din capitala Afganistanului. Investigatia Departamentului de Stat vine dupa un raport socant al organizatiei neguvernamentale Project on Government Oversight (Pogo), care contine dezvaluiri despre betiile si petrecerile cu prostituate organizate la citiva kilometri de sediul Ambasadei SUA din Kabul de personalul ArmorGroup, relateaza The Daily Telegraph. Fotografiile si inregistrarile video aflate in posesia organizatiei neguvernamentale ii arata beti pe agentii de paza ai Ambasadei, participind imbracati sumar la petreceri, unde consuma din abudenta alcool si fac gesturi obscene.

"Este vorba de acuzatii grave si le vom trata ca atare", a declarat Ian Kelly, purtatorul de cuvint al Departamentului de Stat. El a refuzat sa spuna daca Departamentul de Stat este multumit sau nu de prestatia ArmorGroup, dar a dat asigurari ca oficialii americani vor da dovada de o "toleranta zero" in privinta evenimentelor prezentate in aceste documente.

Compania ArmorGroup, care a refuzat sa faca orice comentarii dupa aceste dezvaluiri, are 450 de angajati care asigura paza Ambasadei americane din Kabul, in cadrul unui contract de cinci ani, in valoare de 189 de milioane de dolari. Aproximativ 150 de persoane din personalul firmei sint americani sau provin din tari anglosaxone.Ceilalti 300 sint "gurkhas" din nordul Indiei si din Nepal, care au cunostinte slabe de limba engleza, potrivit Pogo. Organizatia americana avertizeaza ca, prin acest comportament, agentii de paza au pus sub semnul intrebarii securitatea Ambasadei SUA din capitala Afganistanului, unde lucreaza peste 1.000 de persoane.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.