Internațional

Cum invata cei mai cuminti si cei mai indisciplinati adolescenti europeni

Ziarul de Vrancea
2 sep 2009 728 vizualizări
Marea Britanie are cei mai multi adolescenti alcoolici, iar Turcia - pe cei mai violenti, arata un studiu al OCDE

Marea Britanie inregistreaza cea mai mare rata a alcoolicilor in rindul tinerilor, in special in ce priveste fetele de pina la 15 ani, in timp ce Noua Zeelanda are cea mai mare rata de sinucideri, potrivit unui studiu international despre buna-starea adolescentilor, publicat de BBC. Studiul realizat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) mai arata ca Marea Britanie are cei mai multi adolescenti care fac abuz de alcool, precum si cea mai mare rata de adolescente gravide, desi beneficiaza de unele dintre cele mai bune conditii de viata si au performante scolare relativ ridicate.

Adolescentii din Turcia apreciaza cel mai mult scoala, ei fiind insa si cei mai violenti, potrivit aceluiasi studiu. Tinerii norvegieni sint cei mai bogati, ei avind si cele mai bune conditii de locuit dintre tinerii luati in calcul de acest studiu.

Finlanda se caracterizeaza prin "cea mai buna educatie" acordata tinerilor, iar cel mai bun mediu local pentru tineri se gaseste in Australia. în Elvetia tinerii fac cel mai putin sport, se mai arata in studiu.

Adolescentii din Suedia isi asuma cele mai putine riscuri, iar cei din Cehia au declarat ca nu prea le place scoala, potrivit OCDE.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.