Internațional

Emancipare feminina la virful mafiei italiene

Ziarul de Vrancea
1 sep 2009 805 vizualizări
Numeroase femei detin roluri de conducere în cadrul Camorra n ele sint fie vaduvele fostilor lideri mafioti, fie sotiile unor lideri aflati în închisori

Numeroase femei incep sa ocupe functii de conducere in cadrul gruparii italiene Camorra, informeaza cotidianul The Independent. Femeile joaca de mult timp roluri importante in cadrul mafiei napoletane, un exemplu in acest sens fiind, in anii \'50, celebra "Pupetta", o femeie care l-a lichidat pe cel care planuia sa il asasineze pe sotul ei. Acum se remarca tendinta ca femeile sa preia atributiile liderilor mafioti napoletani.

"Exista numeroase femei care detin functii de conducere in cadrul Camorra", afirma generalul Gaetano Maruccia, comandantul unitatilor paramilitare ale carabinierilor din Neapole. "Ele sint fie vaduvele fostilor lideri mafioti, fie sotiile unor lideri aflati in inchisori", explica Maruccia. "Mamele, fiicele, surorile sau cumnatele liderilor mafioti isi asuma roluri din ce in ce mai importante", completeaza Stefania Castaldi, un procuror din Neapole care investigheaza activitatile mafiote.

"Femeile din Camorra inca detin roluri traditionaliste de impachetare a cocainei si heroinei in bucatarii si de ascundere a mafiotilor dati in urmarire, dar unele detin roluri de conducere, organizind actiuni de santaj sau afaceri cu droguri in valoare de milioane de dolari", explica Stefania Castaldi.





.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.