Internațional

Ayatollahul Iranului promite din nou dreptate si pentru victimele represiunii manifestatiilor

Ziarul de Vrancea
1 sep 2009 659 vizualizări
Ghidul suprem iranian, Ali Khamenei, a promis masuri severe din partea regimului, în cazul în care au fost comise "crime" în cadrul represiunii manifestatiilor ce au urmat realegerii contestate a lui Mahmoud Ahmadinejad la presedintie

"Toti cei care au fost raniti in aceste incidente (post-electorale) ar trebui sa stie ca sistemul nu are intentia sa se compromita", a declarat ayatollahul Khamenei, citat de postul public de televiziune. "Daca un delict sau crima a fost comis, cei care sint in spatele acestora vor fi tratati potrivit cailor juste si legale, in aceeasi maniera in care cei care s-au opus regimului" au fost adusi in fata justitiei, a adaugat el.

Ghidul suprem iranian, care, potrivit postului public de televiziune, a vorbit in fata cadrelor universitare de la Teheran, l-a sprijinit pe Mahmoud Ahmadinejad, inainte de votul de la 12 iunie. Realegerea presedintelui ultraconservator a provocat manifestatii de strada fara precedent prin amploarea lor, de la crearea Republicii Islamice in 1979. Cel putin 4.000 de persoane au fost arestate si 300 ramin in continuare in spatele gratiilor, potrivit surselor oficiale, ce au informat in legatura cu moartea a 30 de persoane. Opozitia a prezentat de asemenea o lista de 69 de persoane ucise. Mehdi Karoubi, candidat reformator la alegerile prezidentiale, a evocat de asemenea cazuri de tortura si violuri in inchisoare.

La 26 august, postul public de televiziune a prezentat un comunicat al ayatollahului Khamenei, in care acesta declara ca membrii fortelor de securitate care au participat la represiunea manifestatiilor nu erau scutiti de trimiterea in justitie. "Apreciez munca politiei si a Bassidj (militia islamica) in timpul revoltelor, dar acest lucru nu inseamna ca anumite infractiuni care au avut loc nu vor fi examinate si ne vom ocupa de orice membru al acestor doua structuri care a comis o greseala", a spus el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.