Internațional

Bulgaria isi închide toate agentiile de stat

Ziarul de Vrancea
1 sep 2009 740 vizualizări
Guvernul de la Sofia intentioneaza sa închida toate agentiile de stat, urmind ca acestea sa fie înlocuite cu directorate în cadrul ministerelor, a anuntat Simeon Djankov, noul ministru bulgar de Finante

"în prezent, Bulgaria are zeci de agentii, toate cu sediul in capitala tarii, Sofia. Le vom inchide pe toate, transferind anumite servicii in teritoriu. Oficialii statului nu trebuie sa-si petreaca toata ziua la birou, ar trebui sa mearga in provincie si sa faca treaba adevarata acolo", a declarat ministrul. El a adaugat ca noul guvern bulgar va implementa reformele care au fost necesare, dar nu au fost aplicate in ultimii 20 de ani. "Reformele trebuie facute in primele zile petrecute la birou. Aceasta este una dintre lectiile pe care le-am invatat la Banca Mondiala", a declarat Djankov, care a fost economist acolo. La inceputul lunii august, guvernul format de partidul "Cetatenii pentru Dezvoltarea Europeana a Bulgariei" (GERB, centru-dreapta), care a cistigat alegerile generale din 5 iulie, anuntase ca intentioneaza sa desfiinteze o megastructura, ce grupeaza toate marile companii energetice detinute de stat.


Presedintele Columbiei a facut gripa porcina


Presedintele columbian Alvaro Uribe a contractat virusul AH1N1, iar starea sa de sanatate evolueaza bine. Intr-un comunicat al presedintiei columbiene se precizeaza ca Alvaro Uribe a avut primele simptome ale gripei porcine dupa ce s-a intors, simbata, de la reuniunea sefilor de stat din Uniunea Americii de Sud, care s-a desfasurat in Argentina. Purtatorul de cuvint al presedintiei a declarat ca i-a intrebat si pe ceilalti participanti la summit daca sint bolnavi. Presedintele Uribe isi va exercita functiile pe toata aceasta perioada, dar va ramine in carantina pina se va reface.


Afganistan: seful trupelor straine cere o schimbare de plan in fata atacurilor talibane


Comandantul trupelor americane si ale NATO din Afganistan, Stanley McChrystal, a pledat, intr-un raport, pentru revizuirea strategiei fortelor internationale in combaterea talibanilor. "Situatia din Afganistan este grava, dar succesul este inca posibil si necesita o revizuire a strategiei, a implicarii si hotaririi, precum si o mai buna coordonare a eforturilor", a spus el. Generalul a predat raportul de evaluare strategica a conflictului afgan catre comandantul american pentru regiune, David Petraeus, pentru ca acesta sa il analizeze inainte de a-l transmite secretarului apararii, Robert Gates, si secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. Dupa opt ani de prezenta, fortele internationale au probleme tot mai mari in combaterea insurgentei talibane. Liderii tarilor din conflict cheama la dialog cu talibanii, in timp ce McChrystal a dat recent noi instructiuni trupelor sale aflate pe teren.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.