Internațional

American psycho: un caz de rapire socheaza lumea intreaga

Ziarul de Vrancea
31 aug 2009 639 vizualizări
America descopera socata de citeva zile o familie desprinsa parca din filmele de groaza, intr-un caz de rapire a unui copil ce aminteste de austriacul Joseph Fritzl, numai ca acum povestea este complicata de aparitia sotiei-complice si de alte semne de intrebare care dau fiori.

Phillip Garrido si sotia sa, Nancy, vor raspunde in fata justitiei pentru 29 de capete de acuzare, fiind invinovatiti cu precadere ca au rapit-o in urma cu 18 ani pe Jaycee Lee Dugard, cind fata avea 11 ani, tinind-o captiva din 1991 in curtea din spatele casei. Jaycee Dugard, astazi in virsta de 29 de ani, a fost gasita joi, dupa ce timp de 18 ani a stat sechestrata in casa sotilor Garrido. Ea are doua fete, in virsta de 15 si respectiv 11 ani, al caror tata este Phillip Garrido. Fiecare dintre sotii Garrido risca inchisoarea pe viata.

In plus, Phillip Garrido ar putea fi si un criminal in serie. Politia a perchezitionat casa acestuia, in cautarea de eventuale dovezi ale unor legaturi intre suspect si asasinarea, in anii \'90, a zece prostituate. Phillip Garrido, aflat sub control judiciar pe viata, a mai facut inchisoare, fiind condamnat pentru viol si o rapire, fapte datind din 1971. Descris de unul dintre fratii sai drept "nebun", iar de unii vecini drept fanatic religios care vroia sa-si creeze propria biserica, Garrido scria pe un blog ca are puterea mintala de a controla sunetele.Tinara traia cu cele doua fiice ale ei intr-o locuinta mizera improvizata din corturi si custi, ascunse in spatele unui zid si a unei perdele de vegetatie, intr-un cartier muncitoresc din acest fost oras minier.


Cum a fost posibil?


Cosmarul pe care Jaycee Dugard l-a suportat 18 ani a fost posibil, pentru ca Phillip Garrido era un delincvent sexual mai putin obisnuit, viclean, capabil sa manipuleze, capabil sa-si puna in practica fanatamsele fara stirea societatii, sint de parere expertii. "Acest barbat apartine unei varietati mai putin comune de delincventi sexuali", care, statistic, isi ucid victima in 72 de ore, afirma doctorul Gary Mears, specializat in psihologie clinica. "Apartine acelui tip de oameni capabili sa aiba doua fatete ale vietii, sa aiba resurse de a-si sechestra victimele intr-o temnita ducind in acelasi timp o viata normala", a explicat expertul fenomenul prin care Phillip Garrido, a reusit sa faca din Jaycee sclava sa sexuala timp de 18 ani. "Acest barbat este dotat cu aptitudini sociale certe, pe de o parte, si cu o pulsiune sexuala incredibila, pe de alta parte, avind in acelasi timp mijloacele financiare (un loc de munca, o sotie, o casa) pentru a-si satisface devierile comportamentale", noteaza Mears.


Tinara sechestrata ajuta la conducerea firmei rapitorului sau

Tinara Jaycee Lee Dugard se obisnuise atit de mult cu aceasta viata incit ajuta la conducerea afacerii rapitorului sau, relateaza The Sunday Times. Femeia devenise reprezentanta companiei detinute de Phillip si Nancy Garrido, care era condusa de la domiciliul lor din Antioch, din apropiere de San Francisco. Ea se ocupa de clienti in persoana sau prin telefon si e-mail. Un client al firmei, care a tiparit acolo carti de vizita, a descris-o pe Jaycee Lee Dugard ca fiind "geniul in design" al firmei.



Phillip Garrido, pe blogul sau


Phillip Garrido avea si un site internet pe care afirma ca are puterea mentala de a controla sunetele. Blogul a atras sute de comentarii pline de ura sau obscene dupa ce s-a aflat ca sotii Garrido au tinut-o schestrata 18 ani pe Jaycee in corturi, in spatele casei, si, in plus, fata a dat nastere si celor doi copii al caror tata este Garrido. In mesaje adesea incoerente, Phillip Garrido se lauda ca a primit de la Dumnezeu puterea de a controla sunetele si in special vocile numai prin forta mintii. "Creatorul mi-a dat capacitatea de a vorbi in limba ingerilor pentru a lansa un apel la trezire, care va permite, in timpul sau, sa salut lumea intreaga", scrie Phillip Garrido in mesajul cel mai recent, datat 14 august. "Puteti fi martorii a ceea ce lumea crede imposibil", adauga el indicind o adresa electronica. "Nu uitati!", mai spune el. Garrido, care scrie sub pseudonimul THEMANWHOSPOKEWITHHISMIND (omul care a vorbit cu spiritul sau), prezinta de asemenea ceea ce el afirma ca ar fi sase marturii ale capacitatilor sale. El da asigurari ca poate ajuta persoanele care aud voci "sa le opreasca si sa-si reexamineze gindurile inainte de a comite o actiune violenta indreptata impotriva lor sau a altora".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.