Internațional

Conexiunile la internet, de patru ori mai rapide in Coreea decit in SUA

Ziarul de Vrancea
27 aug 2009 546 vizualizări
Statele Unite ale Americii (SUA) se claseaza pe locul 28 in clasamentul mondial al vitezei medii a conexiunilor de internet, si nu fac progrese importante pentru a ameliora viteza retelei proprii, conform unui strudiu citat de AFP.

Studiul, realizat de organizatia profesionistilor din comunicatie (Communications Workers of America, CWA), precizeaza ca viteza medie de descarcare in Coreea de Sud, care ocupa locul intii in clasament, este de 20,4 megabiti pe secunda, de patru ori mai mare decit cea din SUA, de 5,1 megabiti pe secunda. Japonia ocupa locul doi in clasament, cu 15,8 megabiti pe secunda, urmind apoi Suedia (12,8 mb) si Olanda (11 mb). Conform acestui studiu, testele efectuate in SUA au aratat ca viteza medie a crescut cu doar 0,9 mb intre 2008 si 2009, de la 4,2 mb si 5,1 mb. "SUA nu au ameliorat semnificativ viteza conexiunilor la internet, raminind in urma altor state", a precizat organizatia. Conform studiului, un fisier video de inalta definitie poate fi incarcat pe internet in 12 minute in Japonia, iar acelasi fisier necesita doua ore si jumatate pentru a fi incarcat in Statele Unite.


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Transportul de autovehicule s-a prabusit


Transportul de autovehicule a fost cel mai afectat in 2009, acesta micsorindu-se cu 70-90% fata de anul anterior, la polul opus situindu-se transportul de produse energetice, unde scaderea a fost de 10%, a declarat secretarul general al UNTRR, Radu Dinescu. "Transportul de marfa, atit pe plan intern cit si international, a fost afectat in functie de industria deservita. Cel mai afectat a fost transportul de autovehicule, in special companiile care opereaza si pe plan international, scaderea fata de anul trecut fiind de 70-90%. Mai putin afectati sint transportatorii care servesc industria alimentara, acestia inregistrind scaderi de 10-20%, si cei care efectueaza transporturi energetice interne - 10%", a declarat secretarul general al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Radu Dinescu. Confom acestuia, transportul de persoane "long distance" international - Italia, Spania, Germania - a inregistrat scaderi de 40 de procente din cauza transportului aerian low-cost.


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

63% dintre spanioli cistiga mai putin de 1.100 euro pe luna


Aproximativ 18,3 milioane spanioli, sau circa 63% dintre cei care obtin un venit lunar (salarii, pensii, somaj) au cistiguri lunare brute de sub 1.100 euro pe luna, conform unui studiu realizat de un sindicat din cadrul ministerului spaniol al economiei, (Getsha), relateaza AFP. Aceste cifre sint asemanatoare celor din anul 2007 si au fost elaborate plecind de la declaratiile de venit si datele obtinute de la casele de pensii, a anuntat miercuri un purtator de cuvint al sindicatului. Spania este una dintre statele membre ale zonei euro unde salariile sint scazute (salariul minim este in jur de 600 de euro) iar salariatii ce primesc salarii lunare de 1.000 euro au devenit un adevarat fenomen sociologic, numiti "mileuristas". Numarul salariatilor cu cistiguri brute lunare sub 1.100 euro a fost de 10.863.957 in 2007, in usoara crestere fata de anul 2006 (10.841.623). Spania nu era inca in recesiune in 2007, iar rata somajului era de doar 7,95%. Insa statul spaniol, grav afectat de criza financiar internationala si de spargerea bulei imobiliare, a intrat in recesiune in 2008.











În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.