Internațional

Detinuti chinezi, transformati in banci de organe de autoritati

Ziarul de Vrancea
27 aug 2009 534 vizualizări
Peste 65% din organele grefate in China provin de la prizonierii executati, o situatie denuntata de un oficial de rang inalt al Guvernului in domeniul sanatatii, potrivit editiei de ieri a cotidianului in limba engleza China Daily.

Articolul, care atribuie cifrele expertilor in domeniul sanatatii, constituie o marturisire neobisnuita a rolului jucat de condamnatii la moarte in domeniul transplanturilor de organe in China. Detinutii executati "nu sint absolut deloc o sursa adecvata pentru transplanturile de organe", a apreciat adjunctul ministrului Sanatatii, Huang Jiefu, citat de China Daily. In incercarea de a remedia pe termen lung dependenta tarii de utilizarea organelor condamnatilor la moarte executati, societatea chineza a Crucii Rosii a lansat marti un sistem national de donare de organe, potrivit cotidianului. China executa mai multi condamnati decit orice alta tara din lume, potrivit organizatiei Amnesty International, desi numarul real al persoanelor executate este considerat secret de stat de catre Beijing.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.