Internațional

Americanii lupta cu SIDA prin circumcizie

Ziarul de Vrancea
25 aug 2009 768 vizualizări
Oficialii americani din sanatate vor sa introduca o lege prin care toti bebelusii baieti sa fie circumcisi pentru a reduce numarul infectiilor cu virusul HIV, propunere care deja a stirnit controverse.

The New York Times arata ca expertii se gindesc ca si barbatii adulti heterosexuali ar trebui sa faca aceasta operatie, insa recunosc ca procedura nu pare sa ofere protectia dorita barbatilor homosexuali. Studiile recente arata ca, in tarile africane puternic afectate de SIDA, sansele ca un barbat circumcis sa se infecteze cu HIV, scad cu 60%, fata de unul care nu a facut aceasta operatie. Aceste rezultate se refera insa la barbatii care fac sex cu femei infectate. In ceea ce priveste relatiile homosexuale, nu exista studii care sa arate eficienta circumciziei. Criticii sustin insa ca circumcizia este o operatie la care bebelusii de sex masculin vor fi supusi fara acordul lor. Cei care au initiat legea cred ca rezultatele vor fi vizibile in citiva ani. In ultimii ani, numarul nou-nascutilor care au fost circumcisi a scazut dramatic, pentru ca Academia Americana de Pediatrie, care stabileste regulile privind ingrijirea copiilor, nu recomanda circumcizia de rutina. Totusi, acum Academia a inceput sa isi revizuiasca regulile. Circumcizia protejeaza fata de infectia cu HIV, tesutul mucos al preputului fiind mai sensibil fata de infectiile cu HIV si un portal de intrare pentru virus. Studiile au evidentiat ca barbatii necircumcisi se infecteaza mai repede cu boli transmise sexual, ca herpes si sifilis.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.