Internațional

Voronin se vede cu Medvedev pentru a treia oara in aceasta vara

Ziarul de Vrancea
22 aug 2009 540 vizualizări
Liderii coalitiei de la Chisinau îi ureaza succes presedintelui in exercitiu al Republicii Moldova

Cei patru lideri ai coalitiei ii ureaza succes lui Vladimir Voronin - care urmeaza sa-l intilneasca astazi, la Soci, pe presedintele Dmitri Medvedev - si isi exprima speranta ca pe agenda discutiilor cu omologul sau rus vor figura chestiuni ce tin de relatiile bilaterale moldo-ruse, relateaza Jurnal de Chisinau. "îi uram succes lui Voronin, pentru ca multe probleme le-a hotarit cu Medvedev", a comentat, ironic, Urechean. La rindul sau, liderul PD, Marian Lupu si-a reiterat pozitia, potrivit careia, orice contact extern este binevenit, atit timp cit aduce beneficii si poate contribui la depasirea crizei politice din Republica Moldova. Si liderul PLDM, Vlad Filat, si-a exprimat speranta ca scopul vizitei la Moscova este discutarea cu Dmitri Medvedev a unor chestiuni ce tin de relatiile bilaterale.

Vizita are loc in contextul in care Partidul Comunistilor condus de Vladimir Voronin a acumulat 48 de mandate la alegerile anticipate din 29 iulie, iar cele patru formatiuni necomuniste - Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal, Partidul Democrat si Alianta Moldova Noastra - au format coalitia de guvernare Alianta pentru Integrare Europeana, care va detine 53 de mandate. Proba de foc a actualului Parlament este alegerea unui sef de stat pentru care sint necesare 61 de voturi.

Doi dintre fruntatii comunistilor au declarat recent ca la sfirsitul acestei saptamini PCRM va decide daca si in ce conditii va vota pentru un nou presedinte, impreuna cu coalitia liberal-democrata. Vizita intervine in aceeasi zi in care liderii partidelor din Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) ar trebui sa anunte candidaturile pentru principalele functii in stat.

Serviciul de presa al Presedintiei nu ofera mai multe detalii nici privind continutul discutiilor de vineri dintre Voronin si Medvedev, nici de ce a aparut necesitatea unei noi intilniri, la o luna de la ultima vizita a lui Voronin la Moscova, in 18 iulie, cind acesta a participat la cursa de cai a cupei presedintelui Medvedev, si la doua luni dupa ce Voronin a dialogat, tot in capitala rusa, cu presedintele si premierul rus, cind Moscova i-a promis acordarea unui credit de 500 milioane dolari, la 22 iunie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.