Internațional

Putin compara accidentele din Rusia cu zonele de razboi

Ziarul de Vrancea
22 aug 2009 521 vizualizări
Premierul a cerut o inspectie la infrastructurile strategice dupa accidentul de la hidrocentrala din Siberia

Premierul rus Vladimir Putin a cerut o inspectie la infrastructurile strategice, dupa accidentul de la centrala hidroelectrica din Siberia, soldat cu cel putin 17 morti. "Recentele evenimente tragice au demonstrat ca este necesara o inspectie serioasa la toate infrastructurile strategice si vitale", a declarat el. "Ceea ce se intimpla la infrastructurile noastre tehnologice complexe seamana cu informatii care vin din zone de razboi", a adaugat el, aluzie la pierderile de vieti omenesti si la pagubele mari.

Accidentele in sectorul energetic in fostele republici sovietice sunt frecvente. Dar amploarea si numarul potentialelor victime ale acestei catastrofe au un caracter exceptional. Accidentul a fost pus initial pe seama unei cresteri bruste a presiunii apei intr-una din cele zece turbine ale centralei, care ar fi provocat un "soc hidraulic", ducind la distrugerea unei bune parti a constructiei. Sint analizate insa si alte piste in legatura cu acest eveniment. Teza unui atentat a fost totusi indepartata, iar autoritatile repeta de luni ca structura barajului nu a fost afectata, iar populatiile locale din aval nu sint amenintate.

în schimb, circa 40 de tone de produse petroliere s-au deversat in fluviul Enisei, ca urmare a accidentului, iar o pata de hidrocarburi cu lungimea de 15 kilometri continua sa se deplaseze, in ciuda eforturilor depuse pentru a o resorbi. O prima consecinta: 400 de tone de pastravi de crescatorie au murit din cauza poluarii fluviului, potrivit Agentiei federale pentru Pescuit.

Reconstructia centralei ar putea costa peste 40 de miliarde de ruble (887 de milioane de euro), a estimat ministrul energiei, Serghei Smatko.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.