Internațional

Asia isi revine mai repede din criza decit SUA si Europa

Ziarul de Vrancea
21 aug 2009 506 vizualizări
Asia este cu mult inantea Statelor Unite si a Uniunii Europene in ceea ce priveste procesul de revenire economica, datorita planurilor de relansare de mai multe miliarde dolari si pe fondul cererii puternice din partea Chinei, estimeaza analistii citati de AFP

Indicatorii din al doilea trimestru au aratat ca economiile din regiune care au fost afectate de recesiune, precum Singapore si Hong Kong, au recuperat deja, in ciuda unei cereri slabe in principelele piete de export, Statele Unite si Europa. Tarile cu cei mai multi locuitori, precum China, India, Indonezia, Coreea de Sud, Filipine si Vietnam, au continuat in schimb sa creasca, chiar si pe parcursul apogeului crizei economice mondiale, insa au inregistrat o incetinire a ritmului. Japonia, cea de-a doua economie din lume, a iesit din recesiune in al doilea trimestru, revenire pusa de premierul Taro Aso pe seama planului guvernamental de relansare. In aceeasi perioada, produsul intern brut (PIB) din Statele Unite s-a comprimat cu 1%, in timp ce economia zonei euro, ce a evoluat usor peste asteptari, a avansat cu 0,1%, sustinuta de revenirea Frantei si Germaniei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.