Internațional

Dolarii americani au miros de cocaina

Ziarul de Vrancea
18 aug 2009 643 vizualizări
Urmele de drog sint prezente pe 90% din bancnotele aflate in circulatie in SUA

Aproape 90% din bancnotele aflate in circulatie in SUA prezinta urme de cocaina, releva un studiu citat de Sky News. In unele orase mari precum Baltimore, Boston sau Detroit, procentul este chiar mai mare. In Washington, 95% dintre bancnote poarta urme ale drogului. Bancnotele retin particule microscopice de cocaina direct de la consumatorii care le ruleaza pentru a priza drogul sau atunci cind sint minuite de dealeri. In plus, particulele de drog se pot transfera de pe bancnota pe alta, in portofel, in masinile de numarat bani ale bancilor etc.

Oamenii de stiinta au analizat bancnote din peste 30 de orase din Statele Unite, Canada, Brazilia, China si Japonia, descoperind urme "alarmante" de contaminare cu cocaina in multe zone. Statele Unite si Canada au cele mai ridicate niveluri, intre 85% si 90% dintre bancnotele folosite in cele doua tari avind pe ele particule de cocaina. China si Japonia au ratele de contaminare cele mai mici, de 20%, respectiv 12%.

în Statele Unite, urmele de cocaina sint mai puternice pe bancnotele folosite in orase mari, precum Baltimore, Boston si Detroit, in timp ce analiza celor din capitala federala, Washington DC, a demonstrat ca 95% dintre bani contin cantitati infime de drog. Bancnotele cele mai "curate" se gasesc la Salt Lake City, unde locuiesc mormonii, grup religios cu o etica de viata stricta. Per total, numarul bancnotelor contaminate cu cocaina este cu 20% mai mare in prezent decit in urma cu doi ani, cind cercetatorii au facut acelasi studiu.

Dr. Yuegang Zuo, de la Universitatea din Massachusetts, care a condus studiul, a declarat: "Spre surpriza mea, gasim din ce in ce mai multa cocaina pe bancnote. Nu sint sigur de ce asistam la aceasta crestere, dar s-ar putea sa aiba legatura cu criza economica, oamenii fiind mai stresati si consumind cocaina".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.