Internațional

Numarul soldatilor britanici morti în Afganistan a depasit 200

Ziarul de Vrancea
17 aug 2009 529 vizualizări
Depasirea, în weekend, a pragului simbolic de 200 de militari britanici ucisi în Afganisan relanseaza dezbaterea de la Londra privind acest angajament din ce în ce mai controversat, cu citeva zile înainte de alegerile afgane

Ministerul britanic al Apararii (MoD) a anuntat sambata seara moartea celui de al 200-lea soldat britanic, in urma ranilor suferite din cauza unei explozii produse in provincia sudica Helmand, bastion al talibanilor, unde sunt desfasurate majoritatea trupelor britanice. Citeva ore mai tarziu, duminica dimineata, MoD anunta inca un deces, ridicind la 201 numarul soldatilor britanici care au murit de la lansarea operatiunilor, in 2001. Zece soldati au murit de la inceputul lunii august, iar 22 in iulie, cel mai grav bilant lunar de la inceputul angajamentului britanic in Afganistan. în prezent, 9.000 de soldati britanici sint desfasurati in acest teatru de operatiuni. Pierderile suferite de la inceputul anului 2009 in Afganistan fac deja acest an cel mai singeros dupa razboiul Malvinelor, din 1982. Potrivit unui sondaj recent, realizat la sfirsitul lunii iulie, majoritatea britanicilor, 58%, considera ca razboiul din Afganistan este sortit esecului si ca soldatii ar trebuie adusi inapoi in tara repede.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.