Internațional

Un evreu a fost ales in conducerea Fatah

Ziarul de Vrancea
17 aug 2009 556 vizualizări
Un evreu de nationalitate israeliana, militantul antisionist Uri Davis, a fost ales în conducerea Fatah, o premiera absoluta.

virsta de 66 de ani, Uri Davis, profesor de sociologie la universitatea Al-Qods, a fost ales in Consiliul Revolutionar al Fatah, partidul condus de presedintele palestinian Mahmoud Abbas. "Sint foarte miscat de acest vot, in care vad o dovada de incredere, nu numai fata de mine, dar si fata de linia politica pe care am aparat-o in fata Consiliului, care se inspira din lupta lui Nelson Mandela impotriva apartheidului in Africa de Sud", a declarat el. Nascut in 1943 in teritoriile palestiniene, avind nationalitate israeliana si britanica, Uri Davis se defineste drept un "palestinian, evreu, antisionist". Profesorul a declarat ca "vrea sa reprezinte in Consiliul Revolutionar sutele de militanti care nu sint arabi si care au participat la lupta palestiniana". Consiliul Revolutionar este a doua instanta ca importanta in Fatah, dupa Comitetul Central.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.