Internațional

Administratia Obama si-ar putea revizui pozitia în privinta scutului antiracheta

Ziarul de Vrancea
15 aug 2009 559 vizualizări
Actuala administratie a SUA si-ar putea revizui în urmatoarele luni planurile legate de desfasurarea unor elemente ale sistemului de aparare antiracheta american în Europa Centrala, afirma fostul ambasador american în Rusia, Alexander Vershbow, în prezent asistent al secretarului pentru aparare al SUA pe probleme de securitate internationala

"O schimbare in planurile (privind scutul de aparare antiracheta) este de asteptat in urmatoarele luni", a subliniat fostul diplomat.

"Purtam in prezent consultari cu aliatii nostri si cu Rusia pentru a identifica varianta optima de aparare de tari precum Iranul sau Coreea de Nord, care dezvolta programe de rachete cu raza lunga de actiune. Sistemul de aparare antiracheta nu este indreptat impotriva Rusiei, intrucit aceasta dispune de posibilitati mult mai complexe de lansare a rachetelor", a spus Vershbow, ezitind sa afirme care dintre variantele in prezent discutate la Washington va avea cistig de cauza.

El spune doar ca rolul fundamental in evaluarea acestora il are criteriul eficientei in contracararea amenintarii cu rachete iraniene impotriva Europei. Alte criterii care sint luate in considerare vizeaza corelarea dintre eficienta si costuri, precum si capacitatea sistemului de a proteja toti aliatii SUA din NATO in egala masura.

Washingtonul este interesat intr-o cooperare mai stransa cu Rusia in domeniul militar, a subliniat Alexander Vershbow, considerind ca un contact mai strins intre militarii rusi si americani ar fi putut preveni razboiul de anul trecut din Caucaz.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.