Internațional

Una din cele mai mari înfringeri pentru democratie ce a avut loc în Europa din 1945 încoace

Ziarul de Vrancea
14 aug 2009 579 vizualizări
Finalizata la mijlocul anului 2008, cartea trage concluzia ca fostii comunisti care au condus Romănia în mare parte dupa 1989 - guvernarea CDR din 1996-1999 neputind controla relatiile subterane formate între PDSR si aparatul de stat - au reusit sa pacaleasca Uniunea Europeana, adoptind legislatia comunitara ca pe un panou electric plin de luminite, dar în spatele caruia firele nu duc nicaieri.

Oligarhia care si-a stabilit controlul asupra celui de-al saptelea membru UE ca marime a exploatat sistemul decizional pe mai multe nivele de la Bruxelles pentru a intra in clubul european cu o agenda limitata. Aceasta este una din cele mai mari infringeri pentru democratie ce a avut loc in Europa din 1945 incoace. Data fiind apropierea unei Rusii combative ce adopta concepte de secol 19 privind suprematia nationala, a carei putere UE o ignora in infatuarea privind puterea sa diplomatica, esecul din Romania poate avea repercusiuni capabile sa submineze intregul proiect european", conchide autorul britanic.

Tom Gallagher este si autorul cartii "Furtul unei natiuni - Romania de la comunism incoace" aparuta in 2004 la editura Humanitas.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.