Internațional

Un slogan poate fi nazist numai daca este in limba germana

Ziarul de Vrancea
14 aug 2009 616 vizualizări
Curtea Federala germana a decis ieri ca un slogan nazist nu poate fi interzis în tara decit daca este în limba germana si ca nu poate face obiectul unei sanctiuni daca este tradus într-o limba straina.

Decizia celei mai inalte instante din tara intervine in dosarul unei persoane judecate pentru ca avea 100 de tricouri cu sloganul "Blood and Honour" (Singe si Onoare) scris in engleza. Acest slogan era deviza Tinerilor Hitleristi. Un tribunal din Gera (estul Germaniei - n.r.) a estimat ca sloganul reproduce deviza unei organizatii interzise si l-a condamnat pe acuzat la plata unei amenzi de 4.200 de euro. "Blood and Honour" este o organizatie internationala extremista, a carei filiala germana este interzisa. Curtea Federala a decis insa ca sloganul nu este caracteristic decit in contextul sau original si ca traducerea sa intr-o limba straina reprezinta "o diferentiere de fond", cu conditia sa nu insotita si de un simbol.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.