Internațional

Muzeul STASI de la Berlin - popular printre tineri, dar in prag de faliment

Ziarul de Vrancea
11 aug 2009 569 vizualizări
Muzeul STASI de la Berlin, care reaminteste teroarea întretinuta de politia secreta din fosta RDG, este amenintat cu falimentul din cauza numarului mare de vizitatori adolescenti, care nu platesc bilet de intrare.

"Ne bucuram ca atat de multi elevi vin sa ne viziteze. Dar costurile asociate (vizitelor scolare) depasesc capacitatile noastre financiare", a explicat directorul muzeului, istoricul Hubertus Knabe, pe site-ul institutiei. "Sintem victima propriului nostru succes", a adaugat el. Anul acesta, cind se implinesc 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului, peste 80.000 de elevi si studenti au vizitat muzeul, aflat in fosta inchisoare Berlin-Hohenschönhausen, cu 26% mai multi decit de obicei. Muzeul a organizat pentru ei 3.800 de vizite cu ghid. Cum elevii nu platesc intrarea, bugetul muzeului este in deficit cu 70.000 de euro, potrivit directorului. Iar daca afluxul de adolescenti neplatitori din prima jumatate a anului se mentine, deficitul se va dubla pina in decembrie, a apreciat el. Ministrul federal al Culturii, Bernd Neumann, a promis ca va ajuta muzeul sa-si acopere deficitul.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.