Internațional

Premierul israelian regreta retragerea din Fisia Gaza

Ziarul de Vrancea
10 aug 2009 619 vizualizări
Este "o eroare care nu se va repeta", a decretat Benjamin Netanyahu

Retragerea israeliana unilaterala din Fisia Gaza, realizata in urma cu patru ani, a fost o eroare care nu se va repeta, a afirmat ieri prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu. "Retragerea din Fisia Gaza nu ne-a adus nici pace, nici securitate. Acest teritoriu a devenit o baza controlata de (miscarea) Hamas pro-iraniana si nu vom mai comite din nou o astfel de eroare", a declarat Netanyahu. "Nu vom crea noi evacuati", a adaugat el, facind aluzie la colonistii evrei care ar putea sa fie eventual evacuati din Cisiordania ocupata, in cadrul unui aranjament permanent cu palestinienii.

"Vrem un acord care sa recunoasca faptul ca Israelul este statul poporului evreu si care sa prevada aranjamente care sa ne asigure securitatea", a mai spus Netanyahu, potrivit declaratiilor difuzate de postul public de radio israelian.

în septembrie 2005, trupele israeliene s-au retras din Fisia Gaza, dupa 38 de ani de ocupatie, in conformitate cu planul de retragere unilaterala al premierului din acea perioada, Ariel Sharon. Aproximativ 8.000 de colonisti evrei au fost evacuati atunci din acest teritoriu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.