Internațional

Chavez crede ca Israelul vrea sa atace Venezuela

Ziarul de Vrancea
10 aug 2009 594 vizualizări
Presedintele venezuelean, Hugo Chavez, l-a calificat drept "nebun de extrema-dreapta" pe seful diplomatiei israeliene, Avigdor Lieberman, apreciind ca declaratiile sale privind prezenta unor celule ale Hezbollah în Venezuela pregatesc terenul pentru un atac

Ministrul israelian de Externe, "care este un hot si un nebun de extrema-dreapta", afirma ca exista "celule teroriste ale Hezbollah in America Latina, ca exista celule teroriste" in partea venezueleana a peninsulei La Guajira (zona frontaliera dintre Venezuela si Columbia), a afirmat Chavez. în opinia sa, Lieberman "pregateste terenul pentru a ataca, in orice moment, teritoriul venezuelean". într-un interviu pentru cotidianul columbian El Tiempo publicat la 30 iulie, Lieberman il acuzase pe presedintele Chavez ca da dovada de antisemitism si de colaborare cu "aripile radicale ale islamului".


Un seism puternic a zguduit Japonia


Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,1, a fost resimtit duminica in estul si centrul Japoniei. Seismul s-a produs la o adincime foarte mare, de 303 kilometri, ceea ce a facut ca efectele sale distructive la suprafata sa fie atenuate. Mai multe imobile s-au miscat in capitala Tokyo, dar deocamdata nu au fost semnalate pagube. O serie de trenuri locale au suferit intirzieri.


Sint instalatiile eoliene periculoase pentru sanatate?


Locuitorii din apropierea instalatiilor eoliene sint expusi unui risc sporit de a dezvolta o maladie cardiaca sau de a suferi atacuri de panica si migrene, potrivit unui studiu recent al cercetatorilor americani, informeaza dailymail.co.uk. De asemenea, aceste instalatii pot produce si "sindromul turbinelor eoliene", caracterizat prin declansarea simptomului "tinnitus" - perceptia unui sunet la nivelul urechii interne, in absenta unui sunet extern corespondent -, ameteli, dar si afectiuni ale somnului, potrivit autorilor acestui studiu. Medicul Nina Pierpont, un renumit pediatru din New York, a declarat ca acest studiu, realizat intr-o perioada de cinci ani, cu ajutorul persoanelor care locuiesc in apropierea instalatiilor eoliene din Statele Unite, Marea Britanie, Italia, Irlanda si Canada, a determinat-o sa ajunga la concluzia ca aceste turbine eoliene sint responsabile si cu aparitia cosmarurilor suferite de copii si cauzeaza oprirea dezvoltarii normale a creierului.


Un finlandez si o rusoaica au reusit sa stea intr-o sauna incalzita la 110 grade


Un finlandez si o rusoaica au cistigat campionatele mondiale de sauna organizate in Finlanda, reusind sa stea mai mult de trei minute intr-o sauna incalzita la 110 grade. Finlandezul Timo Kaukonen a cistigat competitia masculina simbata seara, suportind temperatura timp de 3 minute si 46 de secunde, cu doua secunde mai mult decit compatriotul sau Ilkka Pöyhiä. Rusul Vladimir Ladizhenski s-a clasat pe locul trei. Rusoaica Tatiana Arhipenko s-a impus cu un timp de 3 minute si 9 secunde in fata finlandezei Leila Kulin si nemtoaicei Silvia Pfuhl. Competitia, organizata din 1999 in Heinola, la 140 kilometri nord de Helsinki, a reunit 150 de participanti din peste 20 de tari, printre care Belgia sau Suedia.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.