Internațional

Barbatii suedezi si norvegieni sint cei mai atractivi soti din lume

Ziarul de Vrancea
6 aug 2009 650 vizualizări
Succesul lor se datoreaza faptului ca îsi ajuta partenerele de cuplu la treburile gospodaresti

Barbatii suedezi si norvegieni sint considerati drept cei mai atractivi soti din lume pentru ca isi ajuta partenerele de cuplu la treburile gospodaresti, iar barbatii din Australia, pasionati de sport si de bere, s-au clasat pe ultimul loc intr-un sondaj britanic citat de Mediafax.

Almudena Sevilla-Sanz, economist la Universitatea Oxford, a dorit sa afle daca numarul casatoriilor si al uniunilor libere din tarile dezvoltate este asociat cu atitudinea barbatilor si a femeilor fata de treburile gospodaresti si ingrijirea copiilor. Sevilla-Sanz, cercetator in cadrul Center for Time Use Research, a descoperit ca femeile care locuiesc in tarile cu cel mai mare procent de barbati "egalitaristi", care se achita fara sa se plinga de sarcinile lor gospodaresti, sint mult mai dispuse sa se casatoreasca sau sa locuiasca alaturi de un astfel de barbat.

"Acest studiu demonstreaza faptul ca in tarile egalitariste barbatii care fac munci realizate in mod traditional de femei sint mai putin stigmatizati din punct de vedere social. Barbatii din aceste societati egalitariste isi asuma un rol tot mai mare in activitatile zilnice ale cuplului, iar posibilitatea mentinerii armoniei caminului este tot mai mare, fapt care se reflecta intr-un procent tot mai mare de cupluri care se stabilesc in aceste tari", a explicat Almudena Sevilla-Sanz.

Studiul a fost efectuat pe baza interviurilor acordate de 13.500 de barbati si femei, cu virsta cuprinsa intre 20 de ani si 45 de ani, din 12 tari. Raspunsurile lor au fost ierarhizate, potrivit unui "index egalitarist", bazat pe intrebari referitoare la sexualitate, muncile gospodaresti si responsabilitatile parentale.

Norvegia si Suedia s-au clasat pe primul loc in acest index egalitarist, iar Marea Britanie a ocupat locul al treilea, fiind urmata de Statele Unite. Barbatii din aceste tari sint considerati de femei drept cei mai atractivi parteneri de casatorie. La coada acestui clasament s-au clasat tari precum Japonia, Germania, Austria, iar Australia a ocupat ultimul loc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.