Internațional

Gripa porcina a ucis peste 1.000 de oameni

Ziarul de Vrancea
6 aug 2009 576 vizualizări
Numarul deceselor provocate de gripa porcina a depasit pragul de 1.000 de cazuri în lume, de la aparitia acesteia în martie, si a afectat 162.380 de persoane, conform ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), publicat ieri pe site-ul sau de Internet.

Noul virus A(H1N1) a provocat moartea a 1.154 de persoane, dintre care 1.008 pe continentul american, unde 98.242 de persoane au contractat boala, precizeaza OMS. Cea de-a doua regiune care inregistreaza cel mai mare numar de morti este Asia de sud-est, cu un bilant de 65 de decese si 9.858 de bolnavi. Potrivit OMS, aproape toata planeta este afectata de acest virus inedit de origine porcina, umana si aviara, care a determinat decretarea primei pandemii de gripa a secolului XXI, la 11 iunie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.