Internațional

Bill Clinton în Coreea de Nord

Ziarul de Vrancea
5 aug 2009 593 vizualizări
Fostul presedinte incearca sa obtina eliberarea a doua jurnaliste americane condamnate pentru ca au intrat ilegal pe teritoriul Coreei comuniste

Fostul presedinte american Bill Clinton a sosit ieri in Coreea de Nord, pentru a incerca sa obtina eliberarea jurnalistelor americane Laura Ling si Euna Lee. Aceasta vizita-surpriza are loc intr-un climat foarte tensionat intre cele doua tari, dupa testul nuclear nord-coreean de la 25 mai, condamnat de Consiliul de Securitate al ONU, si un nou tir de doua rachete cu raza scurta de actiune, care a avut loc la 4 iulie, Ziua Independetei Statelor Unite, intr-un aparent gest de sfidare fata de sanctiunile internationale.

Bill Clinton, sotul actualului secretar de stat Hillary Clinton, a fost intimpinat pe aeroportul din Phenian de Yang Hyong Sop, vicepresedintele Adunarii supreme a poporului (Parlamentul nord-coreean), si de adjunctul ministrului de Externe, Kim Kye-Gwan, precizeaza agentia oficiala KCNA. Fostul presedinte american Bill Clinton, aflat in vizita in Coreea de Nord, s-a intilnit apoi cu liderul de la Phenian Kim Jong-Il.

Cele doua jurnaliste au fost arestate la 17 martie, dupa ce au patruns in mod ilegal din China pe teritoriul nord-coreean. Ele au fost condamnate la 12 ani de munca silnica pentru trecerea frontierei fara autorizatie, "denigrarea" regimului si pentru o "infractiune grava" despre care judecatorii nord-coreeni nu au facut precizari.

într-o convorbire telefonica, Laura Ling i-ar fi spus surorii sale Lisa Ling, ca intr-adevar ar fi incalcat legea nord-coreeana. "Avem nevoie de ajutorul guvernului nostru. Ne pare rau pentru tot ceea ce s-a intimplat, dar acum avem nevoie de o mediere diplomatica", adauga jurnalista.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.