Internațional

Al-Qaida îi cere si lui Obama un armistitiu pe care Bush il refuzase

Ziarul de Vrancea
4 aug 2009 766 vizualizări
Numarul doi din al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a declarat ca oferta facuta de gruparea terorista fostei administratii americane, pentru un armistitiu conditionat, este în continuare valabila si pentru noul presedinte Barack Obama.

"Daca Obama vrea sa ajunga la un acord, atunci trebuie sa raspunda celor doua oferte facute de seicul Osama ben Laden", a declarat Zawahiri intr-un interviu publicat ieri pe un site islamist. "Obama incearca sa le vinda iluzii celor (...) slabi", a spus Zawahiri, referindu-se la campania lui Obama de a atenua tensiunile cu musulmanii dupa razboaiele din Irak si Afganistan. Ben Laden i-a oferit administratiei Bush, in 2006, "un armistitiu pe termen lung, bazat pe conditiile corecte sustinute (de al-Qaida - n.r.), un armistitiu care ofera securitate si stabilitate si reconstruirea Irakului si Afganistanului, pe care razboiul le-a distrus". Statele Unite au respins oferta, argumentind ca "nu negociaza cu teroristii".


Infractorii din Italia sint cu 8,1% mai cuminti


Numarul infractiunilor din Italia, printre care furturile, crimele, jafurile armate sau spargerile, a scazut cu 8,1% in 2008 fata de 2007, arata cifrele comunicate ieri de Ministerul italian de Interne. Numarul crimelor a scazut de la 627 la 605, cel al jafurilor armate de la 51.210 la 45.641, iar cel al spargerilor de la 166.838 la 150.435. "Scaderea numarului de delicte comise in Roma, cu 15,8% in 2008 fata de anul precedent, demonstreaza ca sintem pe calea cea buna", a comentat primarul capitalei, Gianni Alemanno. Guvernul de dreapta al lui Silvio Berlusconi, care a ajuns la putere in mai 2008, a facut din lupta impotriva criminalitatii una dintre prioritatile sale. Practic, o treime din delictele comise in Italia, 810.421 in total, au avut loc in patru regiuni: Milano, capitala economica situata in nordul tarii, deschide lista cu 280.019 crime, urmat de Roma (235.328), Torino (153.908) si Napoli (141.166).


Franta isi face griji pentru noile tensiuni dintre Rusia si Georgia


Franta este ingrijorata de reintensificarea tensiunilor, in ultimele zile, in jurul teritoriilor separatiste georgiene aparate de Rusia de la interventia armata din august 2008, a declarat ieri Ministerul francez de Externe. "Sintem ingrijorati de reintensificarea tensiunilor din Georgia din ultimele zile si cerem partilor sa se abtina de la orice actiune provocatoare de natura sa declanseze un nou ciclu de violenta", a declarat Romain Nadal, un purtator de cuvint al ministerului. Tbilisi a acuzat duminica militarii rusi care ocupa de facto Osetia de Sud si Abhazia, a caror independenta a fost recunoscuta unilateral de Moscova, ca avanseaza in interiorul teritoriului georgian, pentru a deplasa "frontiera" cu Osetia de Sud. La rindul sau, Rusia a amenintat simbata ca va recurge din nou la forta impotriva Georgiei, pe care o acuza de "provocari" in Osetia de Sud.


Ahmadinejad redevine presedinte


Presedintele iranian in exercitiu Mahmoud Ahmadinejad va depune juramintul miine pentru al doilea mandat de patru ani, pe fondul protestelor fata de realegerea sa si al criticilor propriei tabere conservatoare, care il acuza ca nu este loial liderului suprem iranian. Ghidul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, care decide in privinta problemelor celor mai importante, a confirmat ieri alegerea lui Ahmadinejad in cursul unei ceremonii la care au luat parte inaltii demnitari ai regimului. De asta data, ayatollahul nu l-a mai lasat sa-i pupe mina, ca in urma cu patru ani, la inceputul primului mandat. Iranul se afla in cea mai grava criza politica de la instaurarea republicii islamice in 1979, cu manifestatii reprimate violent care s-au soldat cu cel putin 30 de morti. Aproape 2.000 de protestatari au fost arestati, printre ei in jur de 50 de lideri reformatori si jurnalisti, acuzati ca au incercat sa rastoarne regimul islamic. Liderii opozitiei continua sa ceara anularea alegerilor prezidentiale, despre care afirma ca au fost fraudate.


35 de raniti intr-un avion care a traversat o zona de turbulente


Un avion al companiei Continental, care facea legatura intre Rio de Janeiro si Houston (Texas), a aterizat de urgenta ieri, la Miami (Florida), dupa ce a traversat o zona cu turbulente, iar 35 de persoane au fost ranite. Majoritatea pasagerilor raniti au primit ingrijiri la fata locului pentru contuzii si hematoame la git si spate. Potrivit cotidianului Miami Herald, opt pasageri au fost internati la Jackson Memorial Hospital, din centrul orasului Miami. Patru dintre ei se afla in stare grava.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.