Internațional

Deputatii britanici, nemultumiti de risipa din Afganistan

Ziarul de Vrancea
3 aug 2009 662 vizualizări
n misiunea internationala nu a dat rezultatele promise, considera ei

Misiunea militara internationala din Afganistan este departe de a fi obtinut rezultatele dorite, in special din cauza lipsei unei strategii coerente, bazata pe realitatile istorice din aceasta tara, au apreciat deputatii britanici intr-un raport dat publicitatii ieri. "Efortul international din Afganistan lansat in 2001 a dat mult mai putine rezultate decit promisese, iar impactul a fost considerabil redus de absenta unei viziuni si a unei strategii coerente bazata pe realitatile istorice, culturale si politice din Afganistan", arata raportul. "Erori evitabile, precum reactiile irationale, risipa sau lipsa de coordonare in deciziile luate fac in prezent" sarcina fortelor din Afganistan mult mai dificila, sustin deputatii britanici in raport. în ceea ce ii priveste pe militarii britanici, acestia au fost trimisi in Afganistan pentru a combate terorismul international, dar se ocupa in prezent de obiective precum combaterea traficului de droguri si a insurectiei. Deputatii sint ingrijorati, de asemenea, de problemele declansate de folosirea fortei aeriene de catre armata americana, subliniind ca raidurile dronelor americane asupra unor obiective situate in Pakistan au "compromis reputatia Statelor Unite". în plus, reputatia NATO, care conduce fortele internationale din Afganistan din 2003, ar putea fi "zdruncinata serios" in lipsa unei repartizari mai echitabile intre statele membre a efortului militar din Afganistan, mai avertizeaza deputatii.










În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.