Internațional

Leafa unui romăn la Londra - jumatate din salariul minim

Ziarul de Vrancea
1 aug 2009 786 vizualizări
Un reportaj de investigatie al The Times atrage atentia asupra "unei exploatari nemiloase" a imigrantilor de catre hotelurile de lux, cameristele romănce sau poloneze fiind platite cu mai putin de jumatate din salariul minim pentru a curata camere ce costa si 400 de lire pe noapte.

"Hotelurile de cel mai inalt nivel din capitala britanica aplica un model de exploatare nemiloasa a imigrantilor disperati sa lucreze, acestia fiind platiti uneori cu o nimica toata", scrie The Times, dind ca exemplu cazul romanilor, care uneori sint platiti si cu o lira pe ora. "Romanii sint foarte vulnerabili in acest sens. Ca noi membri ai UE, ei au restrictii de munca si nu au aceleasi drepturi ca si ceilalti muncitori straini de pe piata britanica. Cei pentru care muncesc pot sa evite usor sa le plateasca salariul minim", explica The Times. Ziarul a descoperit ca o serie de administratori falsifica fisa de pontaj a angajatilor, astfel ca acestia ajung sa cistige numai 100 de lire pentru 40 de ore de munca pe saptamina. Agentiile care intermediaza angajarea la hoteluri sustin ca platesc la ora, dar, de fapt, lucratorii sint platiti la numarul de camere pe care le curata. Cerindu-le sa curete un numar imposibil de camere pentru a obtine o anumita suma, salariile sint mentinute la un nivel cit mai scazut, explica The Times.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.