Internațional

Bulgaria face un pas important pentru adoptarea euro

Ziarul de Vrancea
1 aug 2009 780 vizualizări
Bulgaria va aplica in noiembrie pentru intrarea in mecanismul ratei de schimb, testul de doi ani al Uniunii Europene pentru stabilitatea monedei, inainte de renuntarea la leva si trecerea la euro, a spus ministrul finantelor Simeon Djankov, scrie Bloomberg

Acesta a spus ca s-a inceput intocmirea documentatiei necesare pentru a se putea aplica la sistemul ERM (exchange-rate mechanism). "Exista un grad ridicat de incertitudine referitor la ceea ce se intimpla in regiune, in ceea ce priveste criza financiara. Nu ne va afecta cererea de intrare, ci rapiditatea cu care aceasta va fi analizata", a spus oficialul. Leva este legata de euro in cadrul unei grile valutare ce tine moneda bulgara la 1,9558/euro. Intrarea in ERM ar permite levei sa fluctueze cu un maxim de 15% in cadrul unui anumit culoar. Bulgaria, cea mai saraca tara din Uniunea Europeana, a inregistrat pentru prima data de la declansarea crizei economice mondiala o scadere a PIB-ului cu 3,5% fata de primul trimestru al anului 2008.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.