Internațional

Putin ii lasa sa astepte pe monarhii lumii

Ziarul de Vrancea
30 iul 2009 765 vizualizări
Monarhii lumii sint nevoiti sa il astepte pe Putin, care intirzie aproape mereu la intilniri. Obiceiul lui Vladimir Putin de a intirzia este cunoscut deja, iar premierul nu se dezminte, fie ca este vorba despre o intilnire cu regina Marii Britanii, cu premierul chinez sau cu regele Spaniei.

Dar motivul nu este transmitea unui mesaj politic, ci pentru ca programul liderului rus este supraincarcat, explica anturajul sau. Intirzierile sale au devenit obiectul unei dezbateri mediatice pentru prima data in 2003, cind Vladimir Putin, atunci presedinte rus in vizita oficiala la Londra, a lasat-o sa astepte pe regina Elisabeta a II-a timp de 12 minute. Presa a ridicat din nou problema dupa ce regele Spaniei, Juan Carlos, si sotia sa Sofia l-au asteptat timp de 20 de minute, in frig, in februarie 2006. Iar la inceputul lunii iunie, presedintele finlandez Tarja Halonen a fost nevoita sa il astepte timp de doua ore pe premierul rus, venit in vizita la Helsinki. In Rusia, insa, intirzierile lui nu par sa uimeasca pe nimeni: ministri, artisti, jurnalisti, cu totii il asteapta cu rabdare, repetindu-si proverbul rus "sefii nu sint niciodata in intirziere, sint doar in urma". In aprilie 2001, el a ajuns la o slujba de Paste cu "10 minute dupa invierea lui Hristos", scria ironic pres rusa. "Este mai usor sa numeri evenimentele la care Vladimir Vladimirovici (Putin - n.red.) a ajuns la timp", a spus la un moment dat o purtatoare de cuvint a Guvernului rus. Jurnalistii acreditati pe linga premier petrec zile intregi asteptind la resedinta acestuia din Novo-Ogarevo, in apropiere de Moscova, sau la sediul Guvernului, citind sau jucind jocuri de societate. "Nu va ajunge inainte de doua sau trei ore, nici intilnirea sa precedenta cu guvernatorii nu a inceput inca", glumea presa la sediul Sberbank, unde Putin a ajuns in cele din urma cu trei ore intirziere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.