Internațional

Partidul Democrat (PDM) este joly-jokerul alegerilor

Ziarul de Vrancea
30 iul 2009 646 vizualizări
Partidul Democrat moldovean al lui Marian Lupu, ar putea fi cheia deblocarii situatiei din Republica Moldova n acesta da asigurari ca nu va forma o coalitie cu Partidul Comunistilor

Noul lider al Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, a dat asigurari ca nu va forma o coalitie cu Partidul Comunistilor, asa cum speculau unii analisti, relateaza Unimedia. "O coalitie bilaterala cu PCRM nu este posibila", din cauza mentalitatii conducerii comunistilor, a declarat el. " Au mai existat partide, care au intrat in coalitie cu PCRM si acum nu au sanse de trecere in Parlament", a adaugat Lupu, fost comunist care s-a retras din partid, dezamagit de Voronin. Referindu-se la eventualele parteneriate ale PDM dupa alegeri, Marian Lupu a declarat ca exclude o relatie bilaterala cu PCRM si mizeaza pe o coalitie de larg interes national. "Am votat pentru schimbare si pentru demonopolizarea economiei. Am votat pentru reforme europene si pentru dezvoltarea Republicii Moldova", a mai spus el. "Pledam pentru relatii echilibrate cu dialogul dintre Chisinau si Bucuresti. Situatia urmeaza sa fie corectata, astfel incit sa fie un parteneriat dintre un stat membru al UE cu un alt stat vecin. Regimul de vize trebuie sa fie abolit", a subliniat el.

Partidul Democrat moldovean al lui Marian Lupu, ar putea fi cheia deblocarii situatiei din Republica Moldova. Formatiunea a crescut in sondaje de la 4% la 10% din intentiile de vot, in mare parte datorita noului sau lider, Marian Lupu, care a parasit tabara comunistilor, dupa ce si-a exprimat dezamagirea fata de presedintele Vladimir Voronin.

Unii analisti spun ca Lupu, un intelectual carismatic, si-ar putea uni din nou fortele cu comunistii, daca Voronin s-ar retrage din politica. Altii cred ca politicianul, al carui slogan de campanie este "Trebuie sa punem capat razboiului politic", ar putea deveni mediatorul care sa puna capat blocajului politic din Parlament si ar putea fi ales chiar presedinte.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.