Internațional

Rusii i-au pregatit lui Voronin elicopterul pentru fuga

Ziarul de Vrancea
30 iul 2009 674 vizualizări
Serviciile secrete rusesti au organizat la Tiraspol un culoar de fuga pentru demnitarii comunisti, in cazul in care vor pierde alegerile n numeroase nereguli si ilegalitati au marcat procesul electoral.

Serviciul de Informatii Externe (SVR) al Rusiei a transmis in data de 23 iulie regimului separatist pro rus de la Tiraspol, obligatia de a organiza trecerea "in deplina siguranta" pe teritoriul transnistrean a lui Vladimir Voronin si a altor 18 demnitari ai regimului de la Chisinau. Aceste masuri vor fi luate in cazul in care regimul comunist nu se va putea mentine la putere dupa 29 iulie, iar fuga pe cale aeriana ar fi compromisa, transmite Jurnal.md, citand surse de la Tiraspol. Astfel, autoritatile transnistrene, impreuna cu agenti operativi rusi trebuie sa fie gata de a interveni inclusiv in afara teritoriului transnistrean pentru a-i crea un culoar de trecere sigur dictatorului comunist si familiei acestuia, precum si celorlalti demnitari de la Chisinau. In dispozitia SVR-ului se arata ca Armata Nationala a Moldovei ar putea sa devina ostila grupului de demnitari, iar in acest caz regimul de la Tiraspol trebuie sa asigure forte suficiente pentru a descuraja o astfel de tentativa. "Romanian Global News" de la Tiraspol au declarat de asemenea ca in ultimele zile au sosit la Tiraspol mai multe detasamente ale fortelor speciale GRU (Serviciile de Informatii ale Armatei Ruse), care au executat deja misiuni de recunoastere inclusiv in Chisinau si in majoritatea oraselor din R. Moldova. Acestea ar urma sa indeplineasca misiuni de diversiune impotriva unitatilor Armatei Nationale a Moldovei precum si impotriva unitatilor Ministerului de Interne care ar deveni ostile puterii comuniste de la Chisinau.


Nereguli numeroase la alegeri


Numeroase nereguli si ilegalitati au marcat procesul electoral. Observatorii au denuntat nereguli la sectiile de votare, precum si intimidari si comportamente neadecvate ale presedintilor birourilor electorale. La deschiderea sectiilor de votare, in unele urne s-au gasit buletine de vot, pe care fusese aplicata stampila in favoarea Partidului Comunistilor.

Observatorii au vorbit si de o serie de probleme legate de intocmirea gresita a listelor electorale - de exemplu persoane necunoscute proprietarilor erau trecute ca si cum ar locui in apartamentele acestora. Intr-unul din cazuri, intr-un apartament a fost trecuta pe lista electorala o femeie de 95 de ani despre care proprietarul apartamentului nu stia nimic, in apartamentul liderului Partidului Liberal Democrat Vladimir Filat au mai fost trecute doua persoane straine, iar unui cetatean i-a fost refuzat dreptul la vot in sectia de votare 62 din Chisinau, din cauza ca datele din buletinul sau erau trecute gresit.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.