Internațional

Sarkozy a lesinat din dragoste pentru Carla Bruni

Ziarul de Vrancea
29 iul 2009 556 vizualizări
Presedintele francez tinea o cura de slabire severa pentru a tine pasul cu sotia lui mai tinara, in momentul in care a lesinat

Presedintele francez Nicolas Sarkozy, care a lesinat duminica in timp ce facea sport, tinea un regim draconic pentru a fi la fel de zvelt si in forma ca sotia lui, fostul topmodel Carla Bruni, cu 13 ani mai tinara, scrie Daily Telegraph in editia electronica. Sarkozy, in virsta de 54 de ani, a lesinat in timp ce facea jogging si a fost internat la un spital militar de la Paris, unde a fost tinut sub observatie peste noapte. El a fost externat luni dimineata si, desi parea obosit, a zimbit si a spus ca se simte bine. Caldura si oboseala au fost avansate ca explicatii pentru incident, dar acestea nu au risipit complet semnele de intrebare. Palatul Elysée a anuntat ca Sarkozy se va odihni citeva zile si a negat ca lesinul ar fi fost cauzat de probleme cardiologice. Apropiati ai lui Sarkozy au declarat ca acesta a tinea un regim alimentar si de fitness draconic care presupunea mincare foarte putina si eliminarea totala a dulciurilor de brinzeturilor, dublata de foarte mult efort fizic, pentru a fi la fel de zvelt si in forma ca sotia lui. "Presedintele va trebui sa fie mai atent, sa munceasca mai putin si sa manince mai mult. Este la dieta (...) pentru ca nu vrea sa se ingrase. La 54 de ani, trebuie sa fii rezonabil", a explicat Patrick Balkany, un prieten apropiat al lui Sarkozy. "In ultima vreme, presedintele era foarte slab. Arata mai degraba ca un participant la Tour de France, decit ca un presedinte", a adaugat el.


Carla Bruni l-a schimbat radical pe Sarkozy


Carla Bruni, cu care Sarkozy s-a casatorit anul trecut dupa o poveste de dragoste fulgeratoare, ar fi responsabila pentru o multime de schimbari prin care a trecut acesta in perspectiva alegerilor din 2012, cind vrea sa candideze din nou. Ea l-a ajutat sa scape de imaginea de presedinte "bling-bling" care il facuse sa scada in sondaje si l-a facut sa para mai cult, schimbindu-i lecturile si gusturile la filme. Se spune chiar ca Bruni l-a ales de fapt pe noul ministru fracez al culturii, Frédéric Mitterrand, nepotul fostului presedinte cu acelasi nume. Tot ea i l-a recomandat pe noul lui intructor de fitness, care l-a ajutat sa slabeasca patru kilograme si sa ajunga sa poarte haine cu doua numere mai mici in talie.

Unii spun insa ca noul regim alimentar si de exercitii este prea solicitant pentru o persoana cu un program atit de incarcat ca al lui Sarkozy. In doi ani, de cind este presedinte, Sarkozy, poreclit "hiperpresedintele", a vizitat 65 de tari si a parcurs o distanta echivalenta cu de 14 ori ocolul Pamintului. "Nicolas Sarkozy nu isi mai poate permite sa isi testeze limitele si sa se expuna la un nou accident. Riscul ar deveni politic", a avertizat Patrice Chabanet de la Journal de la Haute-Marne. "Nu ar trebui oare sa incetineasca ritmul, dupa doi ani de mandat marcati de omniprezenta?", se intreaba Le Monde, care spune si ca dieta ar fi putut fi un factor in lesinul de duminica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.