Internațional

Ungaria a redus dobinda cheie pina la 8,5%

Ziarul de Vrancea
28 iul 2009 579 vizualizări
Banca centrala a Ungariei a redus ieri dobinda cheie cu un punct procentual, la 8,5%, peste asteptarilor analistilor, in cadrul primei decizii de politica monetara in acest sens din ianuarie, relateaza Reuters. Un sondaj intreprins de Reuters saptamina trecuta arata ca 20 din cei 24 de analisti chestionati se asteptau ca banca sa relaxeze politica monetara cu o jumatate de punct procentual

Astfel, banca centrala a Ungariei se alatura celor din Cehia, Polonia si Romania, care au luat masuri similare in ultimele luni, pentru sprijinirea economiilor in fata recesiunii. "Avind in vedere ca economia Ungariei a fost cuprinsa de o recesiune severa, nu exista presiuni inflationiste reale, iar forintul s-a apreciat semnificativ in ultimul timp, pe fondul imbunatatirii mediului financiar global, acestea fiind bazele deciziei bancii centrale", a declarat un economist. Economia Ungariei s-a comprimat cu o rata anuala de 6,7% in primul trimestru, peste estimarile preliminare care indicau o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 6,4%. Astfel, economia Ungariei s-a comprimat cu cea mai mare rata din 1996, cind datele trimestriale au inceput sa fie publicate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.