Internațional

Marea Britanie ar putea permite plata donatoarelor de ovule

Ziarul de Vrancea
28 iul 2009 570 vizualizări
Autoritatea britanica pentru fertilitate si embriologie umana (HFEA) va analiza posibilitatea de a ridica o interdictie privind vinzarea de sperma si ovule, din cauza ca exista prea putini donatori.

Profesorul Lisa Jardine, directorul autoritatii, a declarat ca o astfel de masura ar incuraja mai multe persoane sa devina donatori, astfel incit cuplurile sa nu mai fie nevoite sa mearga in strainatate pentru inseminare artficala. In baza legii actuale, adoptata in 2006, donatorii nu pot fi platiti pentru ovule sau sperma, datr pot cere decontarea cheltuielilor, care se pot ridica la maxim 250 de lire sterline. Potrivit HFEA, numarul femeilor inseminate cu sperma donata a scazut dela aproape 9.000 in 1992, la circa 2.000 in 2007, iar Times scrie ca numarul ciclurilor de tratament cu ovule donate a scazut cu 25% in perioafa 2004-2006. Si o lege din 2005, care interzice ca donatorii sa mai fie anonimi, este posibil sa fi dus la o reducere a numarului de donatori. "Nu spun ca decizia la care s-a ajuns inainte de a deveni director (al HFEA) nu a fost cea potrivita atunci", a declarat Jardine pentru Times. "Dar tinind cont de dovezile ca lipsa ovulelor determina femeile sa plece in strainatate, simt ca am responsabilitatea sa mai analizez inca o data", a adaugat ea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.